X

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη – απειλείται ιστορική γέφυρα (βίντεο)

Τεράστια προβλήματα προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Παρασύρθηκαν οχήματα από φουσκωμένο ποτάμι.

Ant1news

Οι ισχυρές καταιγίδες που άρχισαν να εκδηλώνονται αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Κρήτη έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα, ειδικά στο ανατολικό τμήμα του νησιού.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο, ενώ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί ιδιοκτήτες θερμοκηπίων και κτηνοτρόφοι στο Ηράκλειο και στο Λασίθι.

Στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, στο Λασίθι, στήθηκε επιχείρηση από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ανθρώπων, που κατέφυγαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, για να γλιτώσουν από τις πλημμύρες. Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, η στάθμη του νερού γύρω από το οίκημα είχε ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα τρία μέτρα σε ύψος.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».

Σοβαροί φόβοι εκφράζονται για την ιστορική γέφυρα του Μύρτου, η οποία επισκευάστηκε πριν από δύο χρόνια. Οι έντονες βροχοπτώσεις “φούσκωσαν” το ποτάμι που περνάει κάτω από τη γέφυρα και οι κάτοικοι φοβούνται επανάληψη του σκηνικού με τη γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά, η οποία κατέρρευσε πρόσφατα.

«Δυστυχώς ο ποταμός φούσκωσε με τις έντονες βροχοπτώσεις, που έχουμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε και φοβόμαστε για τα χειρότερά στην παλιά γέφυρα του Μύρτου», ανέφερε στο neakriti.gr ο Βαγγέλης Φραγκιαδάκης.

Η έντονη βροχόπτωση που έπεσε στη Βιάννο, κατά την διάρκεια της νύκτας που πέρασε, είχε ως αποτέλεσμα να “φουσκώσει” ποτάμι της περιοχής και να παρασύρει δυο αυτοκίνηταΆμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που, έσπευσε με δύο οχήματα και 4 άνδρες και ξεκίνησαν αμέσως τις προσπάθειες απομάκρυνσης των οχημάτων μέσα από το ποτάμι. Τελικά αυτό επετεύχθη, ενώ ενημερώθηκαν και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων.