X

Φοιτητικές εκλογές: εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πάντειο

Η εισβολή των αντιεξουσιαστών οδήγησε στην αναβολή της εκλογικής διαδικασίας με ομόφωνη απόφαση των φοιτητικών παρατάξεων.

Ant1news

Ένταση επικράτησε λίγο prin τη 1 το μεσημέρι, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, περίπου 40 αντιεξουσιαστές εισέβαλλαν στο κτίριο.

Σύμφωνα με το foititikanea.gr, οι φοιτητές που ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα τράπηκαν σε φυγή, με αποτέλεσμα να σταματήσει προσωρινά η διαδικασία, ενώ στη συνέχεια οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή των εκλογών.

Από την πλευρά τους, οι αντιεξουσιαστές, σε κείμενο που ανέβασαν στο διαδίκτυο, αναφέρουν πως η «παρέμβαση» στο Πάντειο είχε να κάνει με συνθήματα και μοίρασμα κειμένου.

Σε ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ και σχολιάζοντας το περιστατικό αναφέρει ότι «για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν το νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις 12:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά. Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα τη αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Η διακοπή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο είναι μια ακόμη από τις αμέτρητες μαύρες σελίδες του ασύλου ανομίας και των υποστηρικτών του. Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση των καταληψιών να υπερασπιστεί τη νομιμότητα στις σχολές μας. Απαιτούμε όμως μια εξήγηση για ποιο λόγο καλύπτουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου οι οποίοι παρεμποδίζουν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε υποχωρεί υπό την απειλή βίας. Όποιο τέχνασμα και αν εφεύρουν, απλά παρατείνουν για λίγο και επιδεινώνουν το πολιτικό τους τέλος».

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Νεολαία του Ποταμιού, στην οποία υποστηρίζει τα εξής:

Παρακολουθώντας για ακόμη μια φορά κωμικοτραγικές καταστάσεις ενόψει φοιτητικών εκλογών, πληροφορούμαστε για διακοπή της εκλογικής διαδικασίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο λόγω εισβολής αντιεξουσιαστών.

Οι αναρχικοί έσκισαν αφίσες, πέταξαν τρικάκια και ανενόχλητοι αποχώρησαν. Μετά ήρθε η σειρά των κομματαρχών να λάβουν απόφαση για προσωρινή διακοπή της εκλογικής διαδικασίας.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας, αλλά αποτελούν μια σκληρή πραγματικότητα του ελληνικού πανεπιστημίου όπου η βία και η ανομία κυριαρχούν, ενώ τα κόμματα και οι μπαχαλάκηδες θεωρούν το πανεπιστήμιο τσιφλίκι τους.

Κι εδώ έρχεται ένα μεγάλο ερώτημα. «Οι φοιτητές και η δημοκρατική διαδικασία γιατί απουσιάζουν και αφήνουν τους παραπάνω να συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες του πανεπιστημίου;».