X

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στην Αττική

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες…

Ant1news

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες Αττική και συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν και για τις επόμενες δυο ώρες.

Ωστόσο τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος έως και την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, καθώς διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρας μας.

Κύρια χαρακτηριστικά οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα εντοπίζονται μόνο σε ηπειρωτικά τμήματα ως είθισται την άνοιξη, αλλά αναμένεται να επηρεάσουν και αρκετές νησιωτικές περιοχές. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Σφοδρή καταιγίδα και έντονη χαλαζόπτωση έπληξαν ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής το απόγευμα της Δευτέρας, δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Χαλάζι έπεσε και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στους δρόμους επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο.