X

Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στον ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι ο γνωστός ποινικολόγος. Από την Αντιτρομοκρατική συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Ant1news

Στον ανακριτή οδηγήθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Στο πλευρό του γνωστού ποινικολόγου, βρέθηκαν η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και η Νατάσσα Καλογρίδη, οι οποίες τον περίμεναν έξω από το γραφείο του εφέτη ειδικού ανακρίτη, Ευ. Νικόπουλου, που χειρίζεται την έρευνα της «μαφίας των φυλακών».  Η κόρη του έσπευσε να αγκαλιάσει τον κ. Λυκουρέζο, ενώ και η φίλη του Νατάσσα Καλογρίδη στάθηκε στο πλευρό του.

Ο γνωστός ποινικολόγος συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, μετήχθη ενώπιον του δικαστικού λειτουργού.

Επίσης, ενώπιον του ανακριτή οδγήθηκε και ο έτερος δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα κοντά στο σπίτι του στην Βούλα, όταν επέστρεφε από τα Ιωάννινα, όπου βρισκόταν για μία δίκη. Ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του και διώκεται για τα ίδια αδικήματα, δηλαδή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και πήραν προθεσμία να απολογηθούν ως την Μεγάλη Δευτέρα στις 12:00.

Για την υπόθεση της “μαφίας των φυλακών” έχει, ήδη, προφυλακιστεί ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος ο οποίος έχει εκκρεμότητες με την υπόθεση της Energa και τον Αριστείδη Φλώρο.

Ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου, ενώ τελευταίες αποκαλύψεις οδήγησαν στην προφυλάκιση του δικηγόρου Αντωνόπουλου και σε επέκταση των ερευνών και στους δύο άλλους δικηγόρους.

Παράλληλα Αλβανοί κακοποιοί που εμπλέκονται τόσο στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου όσο και στη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμπλέκονται στο κύκλωμα των φυλακών για το οποίο έχουν γίνει συστηματικές έρευνες στον  Κορυδαλλό και πλέον τα στοιχεία αυτά αποτελούν τον κορμό των ανακρίσεων που διεξάγονται στο εφετείο.

Δικηγόρος Λυκουρέζου: Κάνουμε σκέψεις σκοπιμότητας για τη σύλληψή του

Για την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δικηγόρος του Θρασύβουλος Κονταξής, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται περί ενός ανεπέρειστου νομικού κειμένου, το οποίο δεν εξυπηρετεί τις προϋποθέσεις του νόμου. “Συνεπώς κάνω διάφορες σκέψεις περί σκοπιμότητας” πρόσθεσε ο κ. Κονταξής

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά : “Στο βαθμό που έχω μπροστά μου, δεν έχω πάρει αντίγραφο δικογραφίας, είναι ένα ένταλμα σύλληψης, η αξία του οποίου έγκειται στο γεγονός ότι εξεδόθη προ πάσης κλήτευσης του για απολογία. Με την δικαιολογία ότι ήταν πιθανό να τελέσει νέα αδικήματα”

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο φερόμενος χρόνος ένταξης στην εγκληματική οργάνωση ήταν το 2014 με δεδομένο ότι τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι αλλοδαποί με τους οποίους δεν γνωρίζεται και δεν έχει επικοινωνία. Η λογική σταματάει εδώ».

Όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζει τις εξελίξεις ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο κ. Κονταξής είπε ότι «είναι κατάπληκτος, του είναι αδιανόητο γιατί βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να εντοπίσει ποιες νομικές αιτίες τον έφεραν εκεί. Ύποπτος φυγής δεν είναι, είναι 86 ετών, δεν έχει κάνει πράξεις προπαρασκευαστικές».