X

“Μαφία των φυλακών”: Απολογούνται Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή οι δυο δικηγόροι που έχουν συλληφθεί για τη «μαφία των φυλακών».

Ant1news

Οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος βρίσκονται ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή από τις 12.00 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθούν.

Ο κ. Λυκουρέζος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας στο υπόγειο πάρκινγκ του Εφετείου και οδηγήθηκε στον ανακριτή. 

Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα στον ανακριτή.

Οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για τη «μαφία των φυλακών», διώκονται για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου που βρίσκεται ήδη στις φυλακές. 

 

Εν τω μεταξύ, αγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα προτίθεται να καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής με αφορμή δηλώσεις της για την υπόθεση της αποκαλουμένης «μαφίας των φυλακών».

Κατά τον κ. Κονταξή, η υφυπουργός διαρκούσης της ανάκρισης και λίγο πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος ποινικολόγος έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια για την επιτυχία της, στην Αντιτρομοκρατική, με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση αναφέροντας πως «ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία».

Με γραπτή της δήλωση η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα διευκρινίζει ότι η αναφορά που έκανε αφορά το σύνολο της υπόθεσης και δεν ήταν προσωπική.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσός, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, χαρακτήρισε ως «ακραία δικονομική πράξη» τις συλλήψεις των νομικών που έγιναν στα πλαίσια της υπόθεσης, ωστόσο τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ειδική μεταχείριση για κανέναν.