X

“Γολγοθάς” δίχως τέλος για την 90χρονη με τα τερλίκια

Η ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο 2.500 ευρώ από την εφορία!

Ant1news

Νέα περιπέτεια είχε η 90χρονη που είχε συλληφθεί επειδή πουλούσε τερλίκια στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, καθώς έπεσε θύμα κλοπής. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, δυο γυναίκες της επιτέθηκαν και της άρπαξαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της. Το περιστατικό συνέβη σε κεντρική οδό της περιοχές και η ηλικιωμένη δεν κατάφερε να αντισταθεί. 

Οι δράστιδες τρέχοντας επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός, ευτυχώς όμως αυτόπτες μάρτυρες κατάφεραν και συγκράτησαν την πινακίδα κυκλοφορίας. 

Έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ξεκίνησαν αμέσως οι έρευνες και οι δράστες συνελήφθησαν στο Κορδελιό.

Όμως το μαρτύριο για την 90χρονη γυναίκα δεν έχει τέλος, αφού, όπως έγινε γνωστό, της ήρθε ειδοποίηση με πρόστιμο 2.500 ευρώ από την εφορία διότι μετά τη σύλληψή της διαπιστώθηκε πως δεν κρατούσε βιβλία ως μικροπωλητής και δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος.

Πηγές της ΑΑΔΕ ανέφεραν σχετικά με το θέμα πως «δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο, παρά μόνο προσωρινός προσδιορισμός με βάση την Αναφορά της Αστυνομίας, που είναι και η προβλεπόμενη διαδικασία. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη συμπολίτισσα μας».