X

Θρήνος και αντιδράσεις για το θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα

Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες. Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις. Συγκλονίζει η σύζυγος του 53χρονου στον ΑΝΤ1. Τι δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ant1news

Ελεύθεροι αφέθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης,  οι συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Οι επτά συλληφθέντες πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία και η δίκη τους ορίστηκε για την Παρασκευή το μεσημέρι.

 Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο. Σε αυτόν ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά το σάλο που προκάλεσε η αρχική του δήλωση ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στο DNA των κατοίκων και δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα υπάρχουν αντιδράσεις, ανασκεύασε. Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο κ. Νίκας τόνισε ότι είχαν ληφθεί μέτρα καλύτερα από κάθε άλλη φορά, ξεκαθαρίζοντας ότι το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό το τρέχον θεσμικό πλαίσιο. 

Έκκληση «να σταματήσει να γίνεται πολιτική και κομματική εκμετάλλευση», απηύθυνε η χήρα του 53χρονου μέσω του Καλημέρα Ελλάδα, ζητώντας να σταματήσει το «μαρτύριο» της οικογένειας.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας 

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις και στον πολιτικό κόσμο. «Το θανατηφόρο έθιμο πρέπει να σταματήσει» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Twitter για το σαϊτοπόλεμο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφερόμενος στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου το χαρακτήρισε «βάρβαρο» και ότι « δεν πρέπει να επιτρέπεται».

Ωστόσο, πηγές της ΝΔ έλεγαν πως «ο κ. Νίκας έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για τις αρχικές του δηλώσεις» και σημείωναν πως «κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή».

Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή και την οργή ντόπιων δημοσιογράφων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας