X

Νεκρός κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων

Νέο επεισόδιο σε σωφρονιστικό κατάστημα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο κρατούμενου.

Ant1news

Νέα συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις Φυλακές Τρικάλων είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Η συμπλοκή σημειώθηκε το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πτέρυγα όπου κρατούνται Αλβανοί κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο κρατούμενοι, περίμεναν τον συγκρατούμενο τους έξω απο το ιατρείο και του επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι, καταφέροντας του θανάσιμα τραύματα.

Ο τραυματισμένος κρατούμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και εξέπνευσε.

Είναι ο δεύτερος νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων το τελευταίο 20ημερο.

Η ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης αναφέρεται "συμπλοκή τριών (3) κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, με έναν κρατούμενο νεκρό. Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με εντολή πειθαρχικής έρευνας σε Εισαγγελέα και έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης. 

Ειδικότερα, διερευνάται αν τηρήθηκαν από τους υπαλλήλους όλοι οι κανόνες ασφαλείας που αφορούν τον έλεγχο και την κίνηση των κρατουμένων, καθώς φέρεται αυτοί να κινήθηκαν ασυνόδευτοι.

Σημειώνεται ότι με σχετικές εγκυκλίους είχε δοθεί σαφής εντολή σ’ όλα τα καταστήματα κράτησης για επίταση των μέτρων ασφαλείας και την απαρέγκλιτη τήρηση των κανονισμών, κατά τη διάρκεια των γιορτών".

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κ. Καραγκούνης δήλωσε: «Είναι πρωτόγνωρο στην μεταπολιτευτική Ελλάδα να έχουμε περίπου κάθε μήνα και ένα θανατηφόρο γεγονός μέσα στις φυλακές.  Στο χώρο που θα έπρεπε να υπάρχει ασφάλεια και ευνομία, δυστυχώς, βασιλεύει η αναρχία και η ανομία. Και βέβαια κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη όταν η χώρα διασύρεται διεθνώς. Ασφάλεια και Σύριζα είναι δυο αντίθετες έννοιες και αυτό δεν αλλάζει».