X

Σε βαθιά καταστολή νοσηλεύεται η 8χρονη Αλεξία

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας της. Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο άνδρας που πυροβόλησε.

Ant1news

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας, που χτυπήθηκε απο αδέσποτη σφαίρα, το Πάσχα.

«Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε, για την πορεία της υγείας της 8χρονης, το Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού».

Λίγο νωρίτερα, σε ένα ξέσπασμά του, ο πατέρας της άτυχης μικρούλας είπε στους δημοσιογράφους «Εδώ αυτοί γλεντάνε ακόμα και δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί. Έπρεπε να τους πιάσουν όλους. Όλοι πυροβολούσαν. Στο χωριό το γνώριζαν. Έγινε το ίδιο όπως και με το Μάριο στο Μενίδι». 

Το πρωί, ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης Αλεξίας, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «θα αποδοθούν οι κατηγορίες που πρέπει να αποδοθούν», τονίζοντας ότι η οικογένεια «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Ευχαριστώντας την Αστυνομική Διεύθυνση Λιβαδειάς και αποφεύγοντας να σχολιάσει την υπόθεση, ο Πάρης Βυλλιώτης περιορίστηκε να πει ότι, είναι «όψιμη η συγγνώμη που ζητάει ο κατηγορούμενος, ίσως θα έπρεπε να τη ζητήσει από τις αστυνομικές Αρχές».

Ο 54χρονος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε γύρω στις 16:00 της Πρωτομαγιάς ενώπιον του Εισαγγελέα Θηβών.

Αφού του ασκήθηκε η δίωξη, οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε διορία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή. Μέχρι τότε, θα κρατείται στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.