X

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την άδεια Κουφοντίνα

Τι ζήτησε η Ξένη Δημητρίου, λίγες ώρες μετά την απόρριψη του αιτήματος του ισοβίτη της 17Ν για χορήγηση της έβδομης άδειάς του.

Ant1news

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε επίσης τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, ώστε να μελετήσει την υπόθεση.

Επιπλέον ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο κρατούμενος, μετά την απεργία την οποία ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και την οποία ακόμα συνεχίζει.

Η κ. Δημητρίου θα μελετήσει τα στοιχεία και θα κρίνει εάν ζητήσει αίτηση αναίρεσης.

Προηγουμένως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία την τέταρτη ημέρα αφ' ότου άρχισε απεργία πείνας, επειδή του αρνήθηκαν την έβδομη κατά σειρά άδεια που είχε αιτηθεί.

Σε δήλωση του, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Υπ. Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ αναφέρει «η πρόθεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ελέγξει το απορριπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για τη νέα άδεια του Δ. Κουφοντίνα, δεν πρέπει να στείλει λάθος μήνυμα στη Δικαιοσύνη και στους πολίτες. Η ηγεσία του Αρείου Πάγου οφείλει να μείνει μακριά από τις σκοπιμότητες της Κυβέρνησης και τις εξαρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό απαιτεί η ομαλή λειτουργία του Κράτους Δικαίου και της ασφάλειας του πολίτη».