X

“Στα όπλα” μετά το μπαράζ επιθέσεων… για τον Κουφοντίνα (εικόνες)

Σε εγρήγορση η Αστυνομία μετά τα "χτυπήματα" σε Αστυνομικό Τμήμα και τον εμπρησμό ΙΧ δημοσιογράφου. Πορεία απόψε υπέρ του εκτελεστή της "17Ν". Τι λέει ο Κ.Μπακογιάννης στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία για επεισόδια και έκτροπα από ομάδες αντιεξουσιαστών, εξαιτίας τη μη χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα μετά και το μπαράζ επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μετά την πορεία αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης αντιεξουσιαστές και μέλη συλλογικοτήτων.

Τα ξημερώματα,  άγνωστοι έγραψαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πέταξαν τρικάκια σε ένδειξη αλληλεγγύης στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια.

 

 

Λίγο μετά τις 03:30 το αστυνομικό τμήμα Καισαριανής δέχθηκε καταδρομική επίθεση από ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στον αστυνομικό που εκτελούσε χρέη σκοπού, καθώς και στο αστυνομικό τμήμα. Στην συνέχεια οι δράστες διέφυγαν στα γύρω στενά.

 

Λίγο νωρίτερα, στην περιοχή του Παπάγου, άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο υπαίθριο πάρκινγκ της πολυκατοικίας, όπου διαμένει η δημοσιογράφος.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή και παρότι τύλιξε το αυτοκίνητο, όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο, δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί.

Και οι δύο επιθέσεις, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να σχετίζονται με ομάδες αντιεξουσιαστών οι οποίοι ζητούν να γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για άδεια.

Αιχμηρή ανακοίνωση με τίτλο «Ave, Caesar, morituritesalutant» («Χαίρε, Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν») εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής με αφορμή και τη σημερινή επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ΑΤ Καισαριανής.

Μπακογιάννης στον ΑΝΤ1: δεν μπορεί ο Κουφοντίνας να εκβιάζει την Δημοκρατία μας

«Είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, έχει στο ενεργητικό του ένα σωρό ληστείες, βόμβες κλπ. ο οποίος σήμερα απειλεί την Δημοκρατία» είπε αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ερωτηθείς για τα συνθήματα στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα, με αναφορές στην Ντόρα Μπακογιάννη και την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, είπε ότι «με κάνει τρελό, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, ενοχλεί όλον τον κόσμο. Όπως όταν ο Κουφοντίνας έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και έκανε τουρισμό στα σημεία που ο ίδιος δολοφονούσε, πάρα πολύς κόσμος εξοργίστηκε. Όσο κάποιοι κι αν θέλουν να βάζουν ένα πολιτικό ή ιδεοληπτικό πρόσημο, η ουσία δεν αλλάζει».