X

“Συναγερμός” για το μπαράζ επιθέσεων υπέρ… Κουφοντίνα

Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη και επεισόδια με μολότοφ τη νύχτα. Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. Αντιδράσεις από τα κόμματα.

Ant1news

 

Μπαράζ επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυους με αφορμή την μη χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με την αστυνομία να βρίσκεται σε συναγερμό.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες τρομοκράτη της "17Ν" έχει απώλεια βάρους 12,5 κιλά, παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, αφυδάτωση, αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph.

Με ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο “Ρουβίκωνας” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδρομική επιχείρηση και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός Πρέσβης σχολιάζοντας την επίθεση στο σπίτι του, την οποία καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα, ενώ μαζί του επικοινώνησε και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Η καταδρομική επίθεση στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το μπαράζ των επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο… όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Επίσης, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς τοποθέτησαν άγνωστοι στις 03:30 τα ξημερώματα στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Europe Direct), προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

 

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς καταγγέλλει επίθεση αγνώστων στα γραφεία του τη νύχτα με μπογιές στην είσοδο. Για επίθεση «θρασύδειλων τραμπούκων οι οποίοι δρουν σαν τους βρικόλακες μόνον μέσα στο σκοτάδι της νύχτας», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

 

Εν τω μεταξύ, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά την πορεία αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της “17 Νοέμβρη”. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

 

Οι δράστες προσέγγισαν από τις οδούς Διδότου και Βαλτετσίου και πέταξαν δεκάδες μολότοφ στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι τους απώθησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.