X

Σαϊτοπόλεμος: αναβολή στην δίκη για τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη

Οι συλληφθέντες και οι συγγενείς του αδικοχαμένου εικονολήπτη βρέθηκαν για πρώτη φορά ενώπιος ενωπίω.

Ant1news

Αναβολή για τις 10 Φεβρουαρίου 2020 δόθηκε απο το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του άτυχου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, στην διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, την Κυριακή του Πάσχα, στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων, η αναβολή ζητήθηκε προκειμένου να υπάρξει απο πλευράς των κατηγορουμένων η συγκέντρωση όλων των εγγράφων που κρίνουν ως απαραίτητα για την υπεράσπιση των πελατών τους.

Η μετάθεση της δίκης ζητήθηκε, όπως ανέφεραν με νόημα, προκειμένου να καταστεί εφικτό νομικά να υποδείξουν οι κατηγορούμενοι τους πραγματικά έχοντες την τελική ευθύνη για την διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου, εννοώντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν άλλοι ή και άλλοι που θα καθίσουν στο εδώλιο.

Είναι η πρώτη φορά που οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω με συγγενείς του αδικοχαμένου πατέρα δύο παιδιών, καθώς στο δικαστήριο βρέθηκε η χήρα του, συνοδευόμενη απο αρκετούς συγγενείς.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης έχασε την ζωή του στις 28 Απριλίου, ανήμερα το Πάσχα, όταν δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι απο μια σαϊτα, η οποία φαίνεται ότι είχε πυροοτηθεί ενώ βρισκόταν μέσα στον σάκο του σαϊτομάχου και μαζί με άλλες δύο διέγραψε μια ξέφρενη πορεία, ως "πύραυλος", καταλήγοντας στον κεφάλι του άτυχου εικονολήπτη, ο οποίος εξέπνευσε λίγο αργότερα.