X

Πορεία για Κουφοντίνα: βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη

Έγραψαν με σπρέι, πέταξαν μπογιές και φώναξαν συνθήματα για τον Παύλο Μπακογιάννη. Η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηνών.

Ant1news

Το εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη έγινε στόχος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της πορείας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι επιτιθέμενοι πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα, ακόμα και για τον Παύλο Μπακογιάννη στο περίπτερο του υποψήφιου δημάρχου Αθηνών, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Μπακογιάννης περιέγραψε πως στο σημείο της επίθεσης βρίσκονταν εκείνη την ώρα νεαροί εθελοντές και ομάδα ατόμων πέρασε φωνάζοντας χυδαία συνθήματα για τον τάφο του πατέρα του, για να πάνε στη συνέχεια να κολλήσουν αφίσες, να γράψουν με σπρέι και να βανδαλίσουν το περίπτερό του.

«Και ο μόνος λόγος που αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε, «ήταν γιατί οι εθελοντές έφυγαν τρέχοντας και καλά κάνανε. Φύγανε τρέχοντας από τον ίδιο χώρο που οι ίδιοι καθάριζαν το πρωί και φρόντιζαν, γιατί χθες το βράδυ είχαμε προεκλογική συγκέντρωση και θέλαμε να τον παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τον βρήκαμε».

«Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με το αν εμένα προσωπικά με εξοργίζει το θράσος του να γράφει κανείς το όνομα του δολοφόνου του πατέρα μου πάνω στο δικό μας περίπτερο», σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας πως «εδώ έχουμε να κάνουμε με συμπτώματα μιας ευρύτερης παθογένειας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πάνε και βανδαλίζουν τη Βουλή. Και όπως σωστά ειπώθηκε, ξεφτιλίζουν όχι το κράτος μόνο, αλλά όλη την Πολιτεία και τη Δημοκρατία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κρατούν τα Εξάρχεια σε ομηρία, που στην ΑΣΟΕΕ προστατεύουν το παραεμπόριο, οι ίδιοι -γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία- που συνδέονται με οργανωμένο έγκλημα, με διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων…».

 «Να είμαι ξεκάθαρος, να κάνουν τον σταυρό τους αν πιστεύουν στον Θεό να μην βγω δήμαρχος» κατέληξε.

Το βίντεο της επίθεσης εξασφάλισε το enimerosi24.gr