X

“Πεδίο μάχης” η Αθήνα για τον Κουφοντίνα

Αντιδράσεις για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή. Στο στόχαστρο το εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη. Για κακούργημα διώκεται ο συλληφθείς για την επίθεση.

Ant1news

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών και αναρχικών που απαιτούν να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και ενώ το πρωί της Πέμπτης αναμένεται η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για το αν ως πολυισοβίτης ο "Λουκάς της17Ν" δικαιούται περαιτέρω άδειας από την φυλακή.

Ωστόσο χθες, ημέρα συνεδρίασης του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και την ώρα αυτής ο Ρουβίκωνας έκανε επίθεση στη Βουλή, πετώντας μπογιές και τρικάκια. Οι επιτιθέμενοι πέρασαν μέσα από πλήθος τουριστών, που βρίσκονταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανέβηκαν τα σκαλιά και ολοκλήρωσαν το «έργο» τους, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς φρουρούς της Βουλής. Για την επίθεση συνελήφθη ένας 36χρονος σε βάρος του ο οποίου ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

«Όταν από την αρχή δείχνεις ότι τέτοια φαινόμενα δεν τιμωρούνται, εξαπλώνονται», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, για να υπογραμμίσει πως «δεν μπορεί να καθίσουν γύρω γύρω από τη Βουλή αστυνομικοί», εξηγώντας ότι, «τέτοιες οργανωμένες επιθέσεις και μέσα σε κόσμο, δεν μπορούν να προληφθούν».

«Όταν οι βουλευτές λένε ότι οι μπογιές και τα τρικάκια δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα, τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση, τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε   πολιτική ανοχή», συμπλήρωσε με νόημα ο ίδιος.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους πολιτικούς, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση, που επέρριψε ευθύνης στους κυβερνώντες.

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα η Αθήνα έγινε πεδίο μάχης, αφού επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης πορείας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μερίδα διαδηλωτών αποκόπηκε από την πορεία, συγκρούστηκε με δυνάμεις της Αστυνομίας, που από την πλευρά της «απάντησε» με χρήση χημικών.

Στο στόχαστρο των «μπαχαλάκηδων» βρέθηκε και το εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη, που βανδαλίστηκε με σπρέι, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα για τον νεκρό πατέρα του, Παύλο.

Ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων απάντησε λίγο αργότερα, ξεκαθαρίζοντας πως τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως ο βανδαλισμός της Βουλής και η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ θα αντιμετωπιστούν αν εκλεγεί.

Tα επεισόδια, πάντως, συνεχίστηκαν και το βράδυ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ, μετατρέποντας την περιοχή του Πολυτεχνείου, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, για να συγκρουστεί με αστυνομικές δυνάμεις, από τις 2 και για περίπου μία ώρα.