X

Ανατριχίλα από την απολογία του δολοφόνου του Γραικού

Τι υποστηρίζει ο έμπορος κρεάτων για τις στιγμές που ακολούθησαν τον καυγά του με τον επιχειρηματία. Πως τον σκότωσε, πως τον έθαψε, μαζί με το αυτοκίνητο του.

Ant1news

Του Γιώργου Γρηγοριάδη

Ένα έγκλημα και μία ταφή που διήρκησαν 90 λεπτά για μία εξαφάνιση που απασχόλησε τις αρχές 2,5 χρόνια. Ο έμπορος κρεάτων στην απολογία του περιέγραψε καρέ-καρέ το ραντεβού με το Γραικό που εξελίχθηκε μοιραίο για τον κτηνοτρόφο.

Στις 18:15 το απόγευμα συναντήθηκαν στην κτηνοτροφική του μονάδα. Διαπληκτίστηκαν, πιάστηκαν στα χέρια, ο 59χρονος σωριάστηκε έδαφος.

«Όταν τον είδα κάτω χωρίς τις αισθήσεις  τον πήρα και τον έκρυψα μέσα στη μονάδα. Το ίδιο και το αυτοκίνητο του. Περίμενα να έρθει ένα φορτηγό να φέρει μπάζα. Μόλις έμεινα μόνος ξανά προσπάθησα να τον συνεφέρω. Του έκανα μαλάξεις αλλά διαπίστωσα ότι ήταν νεκρός» υποστήριξε στην απολογία του ο δράστης

Λύγισε στο γραφείο της ανακρίτριας σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε σε κλάματα όταν αναφέρθηκε στις προσπάθειές του να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του. Στις 19:45 το βράδυ είχε ολοκληρώσει το σχέδιό του: «Σκέφτηκα την οικογένεια μου. Τα παιδιά μου. Την κόρη μου που έδινε πανελλήνιες. Πανικοβλήθηκα. Τότε αποφάσισα να θάψω τον Γραικό. Άνοιξα το λάκκο και τον έριξα μέσα. Εξαφάνισα και το αυτοκίνητο του. Ήξερα ότι είχα μπει σε ένα μονόδρομο»

«Σπίλωσαν» την υπόληψή μας

Την ίδια ώρα μέσα στον πόνο τους η σύζυγος και τα παιδιά του Γραικού θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου που όλο αυτό το διάστημα όπως λένε κάποιοι άφηναν να εννοηθεί ότι εμπλέκονται στην εξαφάνιση του κτηνοτρόφου.

 «Κανένας δεν ξέρει τι έχω περάσει δυόμιση χρόνια. Τι φωτιά καίει. Με κάνανε να ντρέπομαι. Για να πάω στη δουλειά μου με κάνανε να ντρέπομαι να περάσω από την Πεντάλοφο, το πιστεύεις. Έκανα ολόκληρο κύκλο για να μη βλέπω κανένα» τονίζει στον ΑΝΤ1 Η Δέσποινα Γραικού 

Σσύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο κτηνοτρόφος δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και το θώρακα από το δράστη που κατά πάσα πιθανότητα προκάλεσαν και το θάνατό του. Στη συνέχεια όπως ισχυρίζεται ο έμπορος κρεάτων, πανικοβλήθηκε κι έτσι έθαψε τον επιχειρηματία και το όχημά του στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Κατά την προσαγωγή του δράστη στο δικαστικό μέγαρο απειλήθηκαν επεισόδια όταν συγγενείς και φίλοι του Γραικού επιχείρησαν να τον αποδοκιμάσουν.