X

Ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων στη μνήμη της 80χρονης που ξεψύχησε στα χέρια των ληστών της (βίντεο)

Ο δικηγόρος των συγγενών της 80χρονης που βασανίστηκε στα χέρια των ληστών της μιλά στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Ίδρυμα στέγασης και φροντίδας ηλικιωμένων στη μνήμη της 80χρονης που μαρτύρησε στα χέρια των ληστών της στα Καμίνια του Πειραιά, θέλει να φτιάξει η οικογένεια στη μνήμη της.

‘Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», οι ηλικιωμένοι είναι απροστάτευτοι μπροστά στην ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα, ενώ δεν υπάρχει ούτε γραμμή βοήθειας, στην περίπτωση που είναι μόνοι τους σε κάποια έκτακτη ανάγκη.

Για το θάνατο της γυναίκας έχει συλληφθεί ένας 44χρονος Έλληνας, ο οποίος την χτύπησε μέχρι θανάτου, για να της πάρει κοσμήματα που δεν άξιζαν πάνω από 39 ευρώ. Η σύλληψή του είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο, ενώ το βίαιο έγκλημα είχε διεπραχθεί τον Νοέμβριο του 2018.

Ο ίδιος έχει κριθεί προφυλακιστέος, ενώ προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν η 39χρονη σύντροφός του, βουλγαρικής υπηκοότητας και  ένας 40χρονος Έλληνας, γείτονας της ηλικιωμένης, ο οποίος προσέφερε «καταφύγιο» στον 44χρονο και τη σύντροφό του, αμέσως μετά τη ληστεία. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ληστεία κατά συρροή και συναυτουργία» της «ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία» της «υπόθαλψης εγκληματία».