X

Κορυφώνεται το θρίλερ της εξαφάνισης της αστροφυσικού στην Ικαρία

Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτάκτως στην Ικαρία. Έδωσε ξανά σήμα το κινητό της 35χρονης. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ant1news

Κορυφώνεται η αγωνία για την 35χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό στην Ικαρία, καθώς συμπληρώθηκαν σήμερα 48 ώρες από την εξαφάνισή της στο νησί, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές ακόμα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Από χθες το βράδυ έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες. Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Ο Κύπριος σύντροφός της, είχε ζητήσει άλλωστε μέσω του ΑΝΤ1 να εντοπίσουν Google την Facebook την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η σύντροφός του από το σήμα του.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.


Νωρίς σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από τα κεντρικά των Αθηνών, έφυγε εκτάκτως για το νησί του Αιγαίου προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση. Η Αστυνομία όπως όλα δείχνουν δεν αντιμετωπίζει πια το φάκελο «Νάταλι Κρίστοφερ» σαν μια απλή εξαφάνιση ψάχνοντας να δει αν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται κάτι άλλο.

Το θρίλερ της εξαφάνισης της Βρετανίδας περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο όταν κατά τις αστυνομικές έρευνες στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος. Οι κηλίδες αίματος βρέθηκαν στο μαξιλάρι της γυναίκας, καθώς και σε χαρτομάντιλα στο μπάνιο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του συντρόφου της, το βράδυ της Κυριακής άνοιξε η μύτη της Ναταλί, η οποία πήγε στην τουαλέτα όπου χρησιμοποίησε τα χαρτομάντιλα, για να σταματήσει να «τρέχει». Αυτό που τώρα ερευνάται είναι το αν όντως το αίμα προέρχεται από ρινορραγία ή κάποιο χτύπημα. Στο χώρο υπήρχαν και φάρμακα, τα οποία της είχε συνταγογραφήσει γιατρός που την παρακολουθούσε.

Μία άλλη διάσταση στην υπόθεση έδωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου στην Ικαρία, τον οποίο είχε νοικιάσει το ζευγάρι. Όπως δήλωσε ο Θοδωρής Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και επικαλούμενος την καμαριέρα του ξενοδοχείου του, το πρωινό πριν από την εξαφάνιση ακούστηκαν φωνές από το δωμάτιο, ενώ ο καναπές του υπνοδωματίου ήταν ανοιχτός και υπήρχε απλωμένο σεντόνι, που υποδείκνυε ότι κάποιος είχε κοιμηθεί εκεί.