X

Πυροβόλησαν πυροσβέστες που έσπευσαν να σβήσουν φωτιά σε ΙΧ

Ενώ έτρεχαν για να σβήσουν φωτιά κοντά σε καταυλισμό, οι πυροσβέστες αντιλήφθηκαν το «θερμό καλωσόρισμα»

Ant1news

Αντιμέτωποι με πυροβολισμούς, ευτυχώς… προειδοποιητικούς βρέθηκαν πυροσβέστες που έσπευδαν για να σβήσουν φωτιά σε όχημα, στην περιοχή των Μεγάρων, το οποίο ως εκτιμάται είχαν πυρπολήσει κακοποιοί για να σβήσουν τα ίχνη τους, καθώς θεωρείται ότι νωρίτερα το είχαν χρησιμοποιήσει σε έκνομες ενέργειες.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, πυροσβεστικό κλιμάκιο κατέφθανε στον καταυλισμό Ρομά των Μεγάρων προκειμένου να σβήσει φωτιά σε ΙΧ, όταν οι πυροσβέστες άκουσαν πυροβολισμούς να πέφτουν σε μικρή απόσταση από εκείνους, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι πυροβολισμοί φαίνεται πως είχαν εκφοβιστικό χαρακτήρα, ενώ γρήγορα σταμάτησαν, προκειμένου οι πυροσβέστες να φθάσουν κοντά στο φλεγόμενο όχημα, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά ξερόχορτα και οι φλόγες θα μπορούσαν να πάρουν διαστάσεις, απειλώντας και τον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι στις 25 Μαΐου 2018, πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρά κατοίκων της περιοχής του Βλυχού Μεγάρων, όταν επιχείρησαν να «μπουν» στην περιοχή για να σβήσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, ενώ όπως αναφέρει το zougla.gr, στις 16 Ιουλίου 2018, πάλι πυροσβέστες, δέχτηκαν επίθεση, με πέτρες εκείνη την φορά, όταν έφτασαν στον καταυλισμό για να σβήσουν φωτιά. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί στο κεφάλι ένας πυροσβέστης.