X

Οι ποινές για την δολοφονία 52χρονου με νοητική υστέρηση

"Βαριές καμπάνες" στους δράστες που σκότωσαν στο ξύλο άνδρα με νοητικά προβλήματα για 250 ευρώ. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Το χρονικό της φρίκης.

Ant1news

 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 38χρονος στη Θεσσαλονίκη που τον Απρίλιο του 2017 είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 52χρονο με νοητική υστέρηση για να τον ληστέψει.

Ο κατηγορούμενος με συνεργούς τη σύντροφό του, την κόρη της και ένα ακόμη άτομο που διαφεύγει, είχαν εισβάλλει νύχτα στο σπίτι του θύματος με σκοπό να το ληστέψουν. Ο άτυχος άνδρας τους αντιλήφθηκε επιχείρησε να τους εμποδίσει και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 38χρονο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο δράστης χτύπησε άγρια και τον 72χρονο πατέρα του θύματος, ενώ η αδελφή του που βρισκόταν κι εκείνη στο σπίτι προσποιήθηκε πως κοιμάται κι έτσι γλίτωσε. 

Όλα τα μέλη της οικογένειας αντιμετώπιζαν πρόβλημα νοητικής υστέρησης και η ληστεία μετά φόνου, που έγινε για μόλις 250 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο, είχε σοκάρει τότε το πανελλήνιο. 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 11 χρόνια στον κατηγορούμενο, η 40χρόνη καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη για άμεση συνέργεια και σε οκτώ έτη η κόρη της. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι υπέδειξαν ως δράστη της δολοφονίας τον ασύλληπτο συνεργό, έναν 30χρονο από την Αλβανία. Ο 38χρονος και η 40χρονη πήραν το δρόμο για τις φυλακές, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στην 22χρονη που αφέθηκε ελεύθερη εν όψη του εφετείου.