X

Ηγουμενίτσα: Τα σενάρια για την φωτιά στο πλοίο

Νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί επιβατών. Τι εξετάζουν οι Αρχές.

Ant1news

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο οχηματαγωγό – επιβατηγό «ΟΛΙΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 617 άτομα (538 επιβάτες – 79 μέλη του πληρώματος) και 293 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς, ενώ κάποιες άλλες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Πλέον, οι έρευνες επικεντρώνονται στα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λιμενικό επικεντρώνεται σε δύο σενάρια.

Το πρώτο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί παράνομα στο πλοίο και το δεύτερο ότι προκλήθηκε βραχυκύκλωμα σε φορτηγό ψυγεία.

Εν τω μεταξύ, ένας Κούρδος νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών, εξαιτίας της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας βρέθηκε κρυμμένος σε νταλίκς, ωστόσο δεν έχει πει κάτι στις Αρχές για το πώς ξεκίνησε η φωτιά. 

 

Η φωτιά έγινε αντιληπτή, λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του πλοίου για το λιμάνι της Βενετίας, στην Ιταλία, γύρω στις 08:00 του Σαββάτου, κι ενώ το καράβι βρισκόταν ακόμη στα όρια του λιμανιού.

Δίπλα στο "ΟΛΙΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ" έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και πυροσβέστες. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 46 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και το πυροσβεστικό πλοιάριο «Αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος». 

 

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου "ΟΛΙΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ ", στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό, ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι.

Η φωτιά ελέγχθηκε λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της, καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Αφού έδεσε, με ειδικό εξοπλισμό, οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ.