X

Κώστας Πάσσαρης στον ΑΝΤ1: θέλω να έρθω στην Ελλάδα για να δικαστώ (βίντεο)

Αποκλειστικές δηλώσεις του βαρυποινίτη από την Ρουμανία στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”. Το ξέσπασμα της αδελφής ενός εκ των θυμάτων του για την μη έκδοση του.

Ant1news

Να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να παραστεί στο Εφετείο, ζητούν τόσο ο Κώστας Πάσσαρης, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων του. Ο 44χρονος, που κρατείται στη Ρουμανία, δηλώνει ότι έχει μετανιώσει, ενώ η πολιτική αγωγή κάνει λόγο για ολιγωρία του ελληνικού κράτους.

«Θέλω να είμαι παρών στη δίκη μου που θα γίνει τον Δεκέμβριο. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Να εκτίσω σε ελληνική φυλακή το υπόλοιπο της ποινής μου» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Ανδρέας Ταγαράκης, αναμένεται να καταθέσει σχετικό αίτημα στις ρουμανικές Αρχές τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε ότι θα τεθούν υπόψη του δικαστηρίου κάποια στοιχεία, κάνοντας λόγο για άριστη διαγωγή του βαρυποινίτη στις φυλακές Ρουμανίας.

«Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια και δεν έχει τελειώσει αυτή η κατάσταση. Κάθε φορά που γίνονται αυτά τα γεγονότα είναι σαν να συνέβη σήμερα» τόνισε από την πλευρά της η Γιώτα Αλεβιζοπούλου, η αδερφή ενός εκ των θυμάτων του κακοποιού. «Θέλω να τελειώσει, να δικαστεί ο Πάσσαρης για την ψυχή του αδελφού μου. Να έρθει στην Ελλάδα να δικαστεί. Κοντεύει να παραγραφεί» έσπευσε να προσθέσει, απευθύνοντας έκκληση στις δικαστικές αρχές της Ελλάδας.

Ο Κώστας Πάσσαρης συνελήφθη στο Βουκουρέστι. Καταδικάστηκε για τα εγκλήματά του στη Ρουμανία και εκτίει την ποινή του σε φυλακή στα βορειοδυτικά της χώρας. Για χρόνια η οικογένεια Αλεβιζοπούλου ζητούσε την προσωρινή έκδοσή του στη χώρα μας, προκειμένου να δικαστεί και να δώσει πληροφορίες για τους συνεργούς του.

Ο Κώστας Πάσσαρης από την ηλικία των 15 ετών διέπραξε τα πρώτα του αδικήματα. Κλοπές, ληστείες, αρπαγές, δολοφονίες.