X

Ορίστηκε η δίκη για την δολοφονία Τοπαλούδη

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η δίκη για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της φοιτήτριας. Πότε θα ξεκινήσει.

Ant1news

Για τις 13 Ιανουαρίου 2020 ορίστηκε στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Αλέξη Κούγια.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αρμόδιος Εισαγγελέας σε επίσημο έγγραφο του ζητούσε η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει στην Αθήνα, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, ενώ σημείωνε ότι τυχόν διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας στην Ρόδο θα διασαλεύσει την καθημερινότητα της ζωής στο νησί. 

Στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη αναφέρει ότι «μετά την αποδοχή από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου του αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, κου Κτιστάκη, για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των κατηγορουμένων, λόγω του οξυμένου κλίματος εις βάρος των κατηγορουμένων από την κοινωνία της Δωδεκανήσου, γεγονός το οποίο συμμεριζόμαστε απόλυτα και το οποίο πιθανότατα θα επηρέαζε και την κρίση των ενόρκων, πλήττοντας τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, η δίκη εις βάρος των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, την οποία ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας μαζί με τον συνάδελφο Γκιουγκή Ευάγγελο υπερασπίζονται στο βήμα της πολιτικής αγωγής, ορίστηκε για την 13/1/2020 στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών».

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο πατέρας της φοιτήτριας και ζήτησε την αυστηρότερη των ποινών. «Το να βρεθείς στην περιοχή που ένα χρόνο πριν σχεδόν, ζούσε, ανέπνεε, δραστηριοποιούνταν και φοιτούσε η κόρη μας και να περπατάς σε κάποιους δρόμους που περπατούσε και εκείνη, είναι ακόμα πιο δύσκολα από ότι να τα έχεις μέσα στο μυαλό σου μέσα. Άλλωστε κάθε τι που βλέπουμε και εδώ στο σπίτι που είμαστε, δυστυχώς τα δάκρυα κυλάνε αυθόρμητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.