X

Ρουβίκωνας: Καρέ καρέ η επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε (βίντεο)

Βίντεο από την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου. Τι λέει ο ίδιος. Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα.

Ant1news

Επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε στα Βριλήσσια πραγματοποίησαν χθες βράδυ μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φέιγ βολάν με υβριστικό περιεχόμενο ενώ έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους της πολυκατοικίας. Λίγο αργότερα σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου ανάληψη ευθύνης της επίθεσης καθώς και ένα βίντεο που δείχνει καρέ καρέ το περιστατικό.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν χθες το βράδυ στο σπίτι του. «Είχαμε γυρίσει από το σούπερ μάρκετ και είπαμε να καθίσουμε να φάμε. Χτυπάει την πόρτα το γειτονόπουλο, τρεμάμενο το παιδί προσπαθούσε να μιλήσει, ότι έπεσε πάνω σε έξι επτά “μπαλακλάδες”, άλλος πετούσε χαρτιά, άλλος… Και κάποια γυναίκα ήταν ενδεχομένως μαζί τους. Πέταξαν χαρτάκια κι έγραψαν συνθήματα στον τοίχο».

Την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απόπειρα εκφοβισμού του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε με αναγραφή συνθημάτων στο σπίτι του, από ομάδα της οργάνωσης «Ρουβίκωνας». Σε μία δημοκρατική κοινωνία όλοι έχουμε το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Οι όποιες διαφωνίες με τις δημόσιες τοποθετήσεις των ανθρώπων της Ενημέρωσης δεν δικαιολογούν επ' ουδενί τη βία και την αυτοδικία».

Καταδικάζουν την επίθεση τα κόμματα

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Άρη Πορτοσάλτε η οποία συνέβη χθες από μέλη του Ρουβίκωνα.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Η φασιστική επίθεση στο σπίτι του @ArisPortosalte είναι επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Είναι επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές. Όλοι;».

Αντιστοίχως και η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου 'Αρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, δήλωσε για την επίθεση: «Η επιδρομή κατά της οικίας του @ArisPortosalte είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν είναι επίθεση κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου μόνο, αλλά και επίθεση κατά της ελευθερίας της άποψης στο δημόσιο λόγο», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει Γιάννης Ραγκούσης αναφέρει: "Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης - όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά - θα τα «είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα» από τις 8 Ιουλίου! Σε κάθε περίπτωση και σοβαρολογώντας, εμείς για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές".

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι στοιχεία της Δημοκρατίας μας" τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Τέλος ανακοίνωση εξέδωσε και η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ»: "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε! Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που είναι ανίκανη να επιβάλλει την τάξη στην χώρα πατάσσοντας την ανομία!"