X

Φυλακές Τρίπολης: Η απόπειρα απόδρασης και πώς αντέδρασαν Λιγνάδης - Φιλιππίδης (βίντεο)

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1. Τι είπε ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών, Γιώργος Κωστίκας, για το επεισόδιο και τους πυροβολισμούς.

Ant1news

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την απόπειρα απόδρασης που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Πέτρος Φιλιππίδης, φιλοξένησε η εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Τάσος Τεργιάκης, όλα έγιναν γύρω στις 7 το απόγευμα, στη διάρκεια προαυλισμού των κρατούμενων, όταν ένας Αφγανός επιχείρησε να αποδράσει. Ήχησε ο συναγερμός και οι φρουροί έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα. Φιλιππίδης και Λιγνάδης βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό των φυλακών, παρέμειναν ψύχραιμοι και οδηγήθηκαν στα κελιά τους.

Ο Γιώργος Κωστίκας, πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών, μίλησε στην εκπομπή για το επεισόδιο. Όπως είπε, ο Αφγανός, που είχε μεταχθεί από την Αθήνα, προσπάθησε να αναρριχηθεί στον τοίχο της φυλακής, άλλα έγινε αντιληπτός. Δεν υπάκουσε στις εντολές των φρουρών, οι οποίοι έριξαν προειδοποιητικές βολές. Όταν ο Αφγανός κρατούμενος συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να διαφύγει, έπεσε στο έδαφος και ακινητοποιήθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι – Λύτρας: η πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει

Γιάννινα - Πυροσβεστική: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα

Γιαγιά που πυροβόλησε ληστή: “Ήμουν σε απόγνωση”, λέει στον ΑΝΤ1 (βίντεο)