X

“Ζωντάνεψε ο εφιάλτης” του θανάτου του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη

Τι είπε ο πατέρας του άτυχου Νάσου, ο οποίος κυνηγήθηκε από κουκουλοφόρους και χτυπήθηκε διαδοχικά από δύο ΙΧ.

Ant1news

Του Γιώργου Γρηγοριάδη

“Ζωντάνεψαν”, στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο, οι μνήμες του τραγικού θανάτου του 24χρονου Νάσου. Στο εδώλιο κάθισαν 5 νεαροί που κατηγορούνται για τον άδικο χαμό του παλικαριού.

Στο δικαστήριο και ο πατέρας του που συγκλονίζει με όσα δηλώνει: «δεν είναι λίγο πράγμα να στέκονται δίπλα σου οι άνθρωποι που σκοτώσανε το παιδί σου και δεν ξέρω αν κάποιος γονιός θα μπορεί να το αντέξει αυτό το πράγμα, ελπίζω στη δικαίωση της ψυχής του παιδιού μου»

Απρίλιος του ‘17. Επέστρεφε με φίλους του από τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ο Κύπριος φοιτητής όταν δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους. Ο νεαρός έτρεξε για να γλιτώσει, βγήκε στο δρόμο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, παρασύρθηκε όμως διαδοχικά από δύο διερχόμενα αυτοκίνητα. Λίγες ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Από έρευνες  και κάμερες ασφαλείας οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των 5 νεαρών που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού. Δύο μάλιστα βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.

 «Του την είχαν στημένη θέλω να πιστεύω πως ναι, είχαν σκοπό να κάνουν κακό, τελικά κατάφεραν αυτό. Σκοτώσανε το παιδί μου», τονίζει ο πατέρας του

Η πρώτη μέρα της δίκης σημαδεύτηκε από εντάσεις. Παρά τα ισχυρά μέτρα της αστυνομίας εντός και εκτός του δικαστικού μεγάρου, άτομα που βρίσκονταν μέσα στο ακροατήριο επιτέθηκαν λεκτικά στους κατηγορούμενους ενώ απείλησαν και κάποιους από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 16 Απριλίου.