X

Όπεν Μονακό: “κακός δαίμονας” του Τσιτσιπά ο Μεντβέντεφ

Η πορεία του Τσιτσιπά στο πρώτο τουρνουά σε χώμα της σεζόν, σταμάτησε στον Μεντβέντεφ που έχει «4 στα 4» κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ant1news

Αξεπέραστο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νο 8 στον κόσμο και νο 6 του ταμπλό στο Όπεν του Μονακό, τον αντιμετώπισε για τέταρτη φορά και ηττήθηκε πάλι. Έτσι ο 23χρονος Ρώσος, νο 14 στον κόσμο, μετρά το «4 στα 4» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Το πρώτο σετ ήταν ένας... περίπατος για τον Μεντβέντεφ, που το πήρε εύκολα με 6-2. Ανάλογος... περίπατος αποδείχθηκε το δεύτερο σετ για τον Τσιτσιπά, που το πήρε εξίσου εύκολα με 6-1.

Στο τρίτο σετ έγινε «μάχη», καθώς οι δύο τενίστες, πήγαιναν γκέιμ με γκέιμ έως το 4-4. Ο Μεντβέντεφ σέρβιρε και το έκανε 5-4 και αμέσως μετά κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά κι έτσι πήρε το σετ με 6-4 και μαζί την πρόκριση, σε μια αναμέτρηση που κράτησε 1 ώρα και 47 λεπτά.

Πλέον στα προημιτελικά ο Μεντβέντεφ θα παίξει -εκτός απροόπτου- με τον κορυφαίο του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος στον Γ' γύρο αντιμετωπίζει τον 21χρονο Αμερικανό Τέιλορ Χάρι Φριτζ, νο 65.