X

Μπαμ της Λάρισας στο ΟΑΚΑ!

Οι Θεσσαλοί πέτυχαν μια σπουδαία νίκη γοήτρου και ουσίας κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ant1news

Η ΑΕΛ νίκησε για πρώτη φορά στην Ιστορία της Α΄ εθνικής εκτός έδρας την ΑΕΚ και εξασφάλισε την παραμονή της, μία αγωνιστική πριν από το τέλος της σεζόν. Οι εκπληκτικοί «βυσσινί» του Τζανλούκα Φέστα επικράτησαν 1-0 στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Μπράλιτς στο 20΄ και πανηγύρισαν μια ιστορική από κάθε άποψη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα μεγάλο «πισωγύρισμα» για την ΑΕΚ, που πραγματοποίησε το χειρότερο 45λεπτο των τελευταίων μηνών, από τότε δηλαδή που επέστρεψε ο Χιμένεθ. Χειρότερο κι από το β΄ ημίχρονο στο «Καραϊσκάκης» (1-4 από τον Ολυμπιακό), χειρότερο κι από το «Βικελίδης» (0-2 από τον Αρη). Χωρίς την παραμικρή ευκαιρία και με εμφανή αδυναμία σύνδεσης κέντρου και επίθεσης, οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: να αμύνονται χωρίς να κινδυνεύουν. Όμως, αυτές οι περιπτώσεις κρύβουν πάντοτε παγίδες.

Έτσι, στο 28΄ η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Τσιντώτα σε προβολή του Μπράλιτς μετά από φάουλ του Γιακομόφσκι. Η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα εντελώς απρόσμενα, αλλά ούτως ή άλλως είχε πετύχει χωρίς κόπο τον πρωταρχικό στόχο της, που ήταν να κρατήσει την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή της.

Οι κινήσεις του Χιμένεθ στο ημίχρονο βελτίωσαν κατακόρυφα την εικόνα της Ενωσης. Όμως, οι «βυσσινί» ήταν εξαιρετικοί στην αμυντικοί τους λειτουργία και οι Μόρας, Ζίζιτς κυρίαρχοι των... αιθέρων. Κι όταν χρειάστηκε, δήλωσε «παρών» ο Κρίστινσον. Ο Ισλανδός σταμάτησε τις προσπάθειες του Πόνσε (54΄) και του Μπογέ (60΄,67΄), ενώ στο 72΄ ο Σβάρνας αστόχησε από πολύ κοντά. Στο 82΄ ο Πόνσε με ατομική προσπάθεια εξουδετέρωσε και τον Κρίστινσον, αλλά ο Ζίζιτς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Οι Λαρισαίοι κράτησαν έως το τέλος και έφυγαν νικητές από την έδρα της ΑΕΚ για πρώτη φορά σε 45 χρόνια αναμετρήσεων! Αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Τζανλούκλα Φέστα.

Αντίθετα, η Ενωση ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο ΟΑΚΑ υπό αποδοκιμασίες, κλείνοντας με πικρή γεύση τη σεζόν ως κάτοχος του τίτλου της πρωταθλήτριας.

Διαιτητης: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Πόνσε – Ζίζιτς, Σετσέροβιτς, Ζίβκοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (23΄ Χουλτ), Κλωναρίδης (59΄ Μπακάκης), Κρίστιτσιτς, Αλέφ (71΄ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σετσέροβιτς, Μπάλλας (72΄ Ακόστα), Σικάβκα (90+5΄ Γρομητσάρης), Γιακιμόβσκι (75΄ Γκόλιας), Νούνιτς.

* Εκτός 18άδας έμεινε ο Κώστας Γαλανόπουλος λόγω στομαχικών διαταραχών