X

Κράτησε το… μηδέν και πέρασε στον τελικό ο ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας έχασε τις ευκαιρίες, αδικήθηκε σε δύο φάσεις, και ο “δικέφαλος του βορρά” πανηγύρισε την πρόκριση…

Ant1news

Την παρουσία του για μια ακόμα φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, την 20η στην ιστορία του, εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη από τον γηπεδούχο Αστέρα, τον οποίο είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της Θεσσαλονίκης.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, είχαν υπεροχή και ευκαιρίες, ενώ αδικήθηκαν και από τον διαιτητή. Στο 47’ ο Ευαγγέλου «ανακάλυψε» επιθετικό φάουλ του Τσιλιανίδη στον Ίνγκασον και ακύρωσε καθαρό γκολ του πρώτου, εμποδίζοντας την ομάδα της Τρίπολης να διεκδικήσει σκορ... ανατροπής, κάτι που ίσως και να μπορούσε με βάση την εικόνα του στο ματς.

Τα λάθη του Ευαγγέλου είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, αφού στο 43’ ο ρέφερι από την Αθήνα, έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Βαρέλα στην περιοχή, και δεν καταλόγισε πέναλτι.

Έτσι, ο επαναπαυμένος στην διαφορά του πρώτου αγώνα ΠΑΟΚ έκανε απλώς συντήρηση δυνάμεων και χρόνου, και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της 11ης Μαϊου, για τρίτη συνεχή σεζόν.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41' Δουβίκας), Mαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64' Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (74' Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάκχοφ, Μίσιτς (46' Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά (62' Πέλκας), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (77' Σφιντέρσκι).