X

Με ηγέτη τον Αντετοκούνμπο η ρεβάνς των Μπακς από τους Σέλτικς

Ο Greek Freak ήταν ο ηγέτης των «ελαφιών» στον κρίσιμο αγώνα για τα πλει οφ της Ανατολής στο NBA.

Ant1news


Οι Μπακς πήραν... εκδίκηση από τους Σέλτικς για την ήττα τους στον πρώτο αγώνα για τους ημιτελικούς των πλέι οφ της Ανατολής στο ΝΒΑ, καθώς επικράτησαν τα ξημερώματα 123-102 στο δεύτερο παιχνίδι στο Μιλγουόκι και ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους (5/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 13/18 βολές), 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 1 λάθος σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Τον "Giannis" ακολούθησε σε απόδοση ο Κρις Μίντλετον που πέτυχε 28 πόντους, ενώ ο Έρικ Μπλέντσο πρόσθεσε 21, την ώρα που ο Μάρκους Μόρις ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Βοστώνη με 17 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση κρίθηκε στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όταν οι Μπακς μετέτρεψαν το 59-55 του ημιχρόνου σε 98-73, με αποτέλεσμα να «κλειδώσουν» την υπόθεση νίκη και να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Τα επόμενα δύο παιχνίδια της σειράς θα διεξαχθούν στη Βοστώνη την Παρασκευή και τη Δευτέρα (σ.σ. ξημερώματα Σαββάτου και Τρίτης για την Ελλάδα).

 

Στο μεταξύ, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αξιοποίησαν το πλεονέκτημα έδρας τους και νίκησαν 115-109 τους Χιούστον Ρόκετς στο Όκλαντ, με αποτέλεσμα να προηγούνται πλέον 2-0 στη σειρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκαν ο σταρ των «πολεμιστών», Στεφ Κάρι, στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού και ο σταρ των Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν, στο αριστερό μάτι, όταν δέχθηκε ακούσιο χτύπημα στο πρόσωπο από τον Ντρέιμοντ Γκριν.

Πρώτος σκόρερ των Ουόριορς ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 29 πόντους, τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κλέι Τόμπσον με 21, ενώ ο Κάρι, παρά τον τραυματισμό του, πρόσθεσε 20 πόντους. Στο «στρατόπεδο» του Χιούστον, ο Χάρντεν, ο οποίος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ότι «μετά βίας» μπορούσε να δει, καθώς τραυματίστηκε και στο δεξί μάτι στον αγώνα, ήταν ο πρώτος σκόρερ με 29 πόντους. Το επόμενο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί το Σάββατο (σ.σ. ξημερώματα Κυριακής για την Ελλάδα) στο Χιούστον.

Συνοπτικά, στις αναμετρήσεις για τους ημιτελικούς των πλέι οφ στο ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
ΑΝΑΤΟΛΗ
Μιλγουόκι-Βοστώνη 123-102 ( Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στη σειρά).

ΔΥΣΗ
Γκόλντεν Στέιτ-Χιούστον 115-109 (* Το Γκόλντεν Στέιτ προηγείται 2-0 στη σειρά).