X

Ο Οριγκί συντήρησε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο

Η ομάδα του Κλοπ έχει περάσει, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της κατάταξης στην Premier League.

Ant1news

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει δύσκολη νίκη με 3-2 στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Νιούκαστλ, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», και παρέμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση του τίτλου από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία την Δευτέρα (6/5) αντιμετωπίζει στην έδρα της την Λέστερ. Η ομάδα του Κλοπ πέρασε έστω και προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης με 94 βαθμούς, έναντι 92 της Σίτι.

Τα τέρματα της Λίβερπουλ σημείωσαν οι Φαν Ντάικ (13΄), Σαλάχ (28΄) και Οριγκί (86΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Άτσου (20΄) και Ροντόν (54΄). Στο 69΄ τραυματίστηκε και αντικατστάθηκε ο Σαλάχ μετά από σύγκρουση που είχε με τον Ντουμπράβκα.


Νωρίτερα η Κρίσταλ Πάλας νίκησε 3-2 εκτός έδρας την Κάρντιφ και την καταδίκασε οριστικά σε υποβιβασμό, μία ημέρα πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Ζαχά (28΄), Μπατσουαγί (39΄), Τάουνσεντ (70΄), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με αυτογκόλ του Κέλι στο 31΄ και μείωσαν στο 90΄ σε 3-2 με τον Ριντ.

Με πρωταγωνιστή (δύο γκολ) τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 3-0 της Σαουθάμπτον, ενώ η Γουλβς κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Φούλαμ και να πάρει τη νίκη με 1-0. Η Τότεναμ ηττήθηκε στην έδρα της Μπόρνμουθ με 1-0 και δύσκολα θα διατηρήσει την 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ακε στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.