X

Τρίτη “τερμάτισε” η ΑΕΚ

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Super League βρήκε το τέλος της σεζόν την ΑΕΚ, που πέτυχε νίκη επί του Λεβαδειακού στο τελευταίο ματς.

Ant1news

Η ΑΕΚ κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος Super League 2018/19 καθώς επικράτησε εύκολα 3-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία, στην 30η και τελευταία αγωνιστική. Αποτέλεσμα το οποίο σημαίνει πως η Ένωση θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της αργότερα από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, στις 8 Αυγούστου και στον Γ΄ προκριματικό του Europa League. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπακασέτας (45΄), ο Λιβάγια (54΄) και ο Πόνσε (67΄).

Ήταν σημαντικό το διακύβευμα από βαθμολογικής άποψης, αλλά και στον ψυχολογικό τομέα, αφού οι «κιτρινόμαυροι» του Μανόλο Χιμένεθ χρειάζονταν αυτή την εύκολη νίκη, που έρχεται να «δέσει» με το επιβλητικό 4-0 επί της Λαμίας τη Μεγάλη Πέμπτη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Τσιγκρίνσκι στην ενεργό δράση μετά από μακρά απουσία και την αποθεραπεία σε χρόνο ρεκόρ του Λούκας Μπογέ σημαίνουν ότι η ΑΕΚ προετοιμάζεται με σαφώς βελτιωμένη ψυχολογία για τον μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ, το προσεχές Σάββατο (11/5). Επίσης, η εξέλιξη του ματς έδωσε την ευκαιρία στον Ελντερ Λόπες να αγωνιστεί στα τελευταία λεπτά, στην πρώτη συμμετοχή του μετά τον Σεπτέμβριο του 2018 και τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο. Ακόμα ένα στοιχείο που συμβάλει στο γενικότερο κλίμα ευφορίας.

Όσο για το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης της Λειβαδιάς, η ΑΕΚ ξεπέρασε το αναμενόμενο και λογικό άγχος, ανοίγοντας το σκορ σε κομβικό σημείο. Στο 45΄ από προσπάθεια του Πόνσε και κόντρα σε αμυντικούς, ο Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1. Πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο στο β΄ ημίχρονο, ο Μάρκο Λιβάγια «καθάρισε» το ματς, σκοράροντας στο 54΄ μετά από ασίστ του Μάνταλου, ο οποίος λίγο αργότερα (58΄) σημάδεψε το δοκάρι. Ο αρχηγός της ΑΕΚ πρωταγωνίστησε και στη φάση του 61΄ όταν συνεπλάκη με τον Νανγκίς ο οποίος τον χτύπησε με κεφαλιά και αποβλήθηκε! Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε με έξοχη ενέργεια στο 67΄ ο Έσε Πόνσε με το 16ο φετινό του γκολ στη λίγκα.

 

Διαιτητής: Γκορτσίλας

Κίτρινες: Νίκας - Τσιγκρίνσκι

Κόκκινη: Νανγκίς (60΄)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (68΄ Ομο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (60΄ Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (64΄ Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (76΄ Γιαννούτσος), Οικονόμου, Χουλτ (85΄ Έλντερ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (70΄ Μπογέ), Μπακασέτας, Λιβάγια, Πόνσε.