X

Κύπελλο Ελλάδας: Ώρα… τελικού στο άδειο ΟΑΚΑ

Όλα έτοιμα για τον τελικό Κυπέλλου που θα διεξαχθεί παρουσία λίγων... εκλεκτών. Πρεμιέρα για το VAR και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Επεισόδια στον Κόκκινο Μύλο.

Ant1news

Έφτασε η ώρα του τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο απόψε (20.30) όπου οι δυο ομάδες συναντώνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με τους ασπρόμαυρους να έχουν «χτίσει» μία μικρή παράδοση έχοντας κατακτήσει τα δύο προηγούμενα χρόνια τον τίτλο του Κυπελλούχου.

Ο τελικός του Κυπέλλου, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επικαλούμενος θέματα ασφάλειας αποφάσισε ο αγώνας να διεξαχθεί παρουσία λίγων.

Συνολικά εκδόθηκαν 840 ονομαστικές προσκλήσεις που μοιράστηκαν στην ΕΠΟ και τις ομάδες, ωστόσο παρά την απουσία φιλάθλων τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, με περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Πάντως, χθες βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και δυνάμεων των ΜΑΤ στον Κόκκινο Μύλο. Περίπου 80 μηχανάκια περιφέρονταν στην οδό Αναγεννήσεως, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνεπλάκησαν, ενώ έγιναν και δέκα προσαγωγές, από τις οποίες οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πρεμιέρα VAR και Γερμανός διαιτητής

Σήμερα το βράδυ ωστόσο στο ΟΑΚΑ θα γραφτεί ιστορία και διπλή μάλιστα σε διαιτητικό επίπεδο.

Πρώτον γιατί θα εφαρμοστεί επίσημα το περίφημο VAR (Video Assistant Referee), το οποίο θεωρητικά θα είχε τεθεί σε ισχύ από τον Γενάρη, αλλά έγινε αγώνας δρόμου για να προλάβει να λειτουργήσει στο Κύπελλο.
Δεύτερον γιατί οι «άρχοντες» του αγώνα θα είναι από την Γερμανία.

Η επιλογή του επικεφαλής της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Ζβάιερ ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής, όπως και οι συμπατριώτες του Τόρστεν Σκίφνερ, Μάρκο Ακχμούλερ που θα είναι οι βοηθοί του. Τέταρτος διαιτητής είναι ο επίσης Γερμανός, Σβεν Γιαμπλόνσκι, ενώ από την ίδια χώρα είναι και οι χειριστές του VAR και συγκεκριμένα ο Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς. Παρατηρητής είναι το μέλος της ΚΕΔ Λιφ Λίντμπεργκ.