X

Κυναθλητισμός: μεγάλη επιτυχία για τον Αλέξανδρο Αλαφραγκή (εικόνες)

Πέτυχε την κορυφαία ελληνική διάκριση στην ιστορία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην Τσεχία.

Ant1news

Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών (FMBB 2019), που διεξήχθη στην Τσεχία.

Ο Αλέξανδρος Αλαφραγκής κατέκτησε την 3η θέση στον κόσμο, με τον «Loco des Soldats de KristAle», στο Mondioring Cat2 συγκεντρώνοντας συνολικά 261,9 βαθμούς και τραβώντας την προσοχή για την εξέλιξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού στην διοργάνωση και συνολικά στα 6 αγωνίσματα οι συμμετοχές έφθασαν τις 872. Πρόκειται δε για την κορυφαία διάκριση Έλληνα πρωταθλητή στον κυναθλητισμό.

 

 

Ο Αλέξανδρος Αλαφραγκής από πολύ μικρή ηλικία είχε δείξει την αγάπη του στα ζώα και η ενασχόληση του επαγγελματικά με τους σκύλους εργασίας και το Mondioring δεν άργησε να έρθει το 2009 όπου ίδρυσε το κέντρο εκπαίδευσης και κυναθλητισμού Alex-Dog Training Club στο Λαγονήσι.

Το 2012 έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλο διεθνή αγώνα, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα FMBB Italy-Rome όπου εκπροσώπησε την χώρα μας συμμετέχοντας στην Εθνική ομάδα και μέχρι σήμερα συνεχίζει ανελλιπώς να δίνει παρουσία. Από την ίδια χρονιά (2012) είναι επίσημος βοηθός καθηκόντων Βελγίου και μετέπειτα Ελλάδος και παγκόσμιος αναγνωρισμένος από την fci με πολλούς αγώνες στο ενεργητικό του.

Το 2017 ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος και Κυπελλούχος Ελλάδος από τον ΚΟΕ (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος), ενώ φέτος (2019) ήταν ο νικητής σε όλους τους προκριματικούς αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή στην Τσεχία, είναι η πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών με συνολικά 14 συμμετοχές.