X

“Μαλλιά κουβάρια” Γιαννακόπουλος, Ολυμπιακός και ΕΣΑΚΕ

Σε παρατεταμένη κρίση το ελληνικό μπάσκετ. Συνεχίζεται η κόντρα με μηνύσεις, προσφυγές και εξώδικα.

Ant1news

Σε αγωγή και μήνυση κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός θα προβεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο "ισχυρός" άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αισθάνεται πως η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο Twitter, αμέσως μετά τον ορισμό των διαιτητών του πρώτου προημιτελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στο ΟΑΚΑ (20/5) συνιστά την προσβολή της προσωπικότητάς του και αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, λίγη ώρα μετά την κλήρωση των Αναστόπουλου, Μάνου και Διαμαντή, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εντάσσει τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνο Παπαδόπουλο, και τον «ισχυρό άνδρα» της «πράσινης»  ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στην επιτροπή της ΚΕΔ που είναι τριμελής. «Χαιρετίζουμε τη μετά από καιρό ορθή λειτουργία της 5μελούς επιτροπής της ΚΕΔ, η οποία σήμερα συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία με παρόντες τους κ.κ. Ταβουλαρέα, Κορομηλά, Συμεωνίδη, Μ. Παπαδόπουλο, Δ. Γιαννακόπουλο,» ανέφερε συγκεκριμένα η ΚΑΕ Ολυμπιακός. 

 

Παράλληλα, η πλευρά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ καταγγέλλει τους «ερυθρόλευκους» για τη στάση τους επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτές οι πράξεις και τα tweets οδηγούν τους χούλιγκανς έξω από τα σπίτια». 

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά την νέα προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, έστειλε σήμερα εξώδικη επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, με την οποία καλεί τον Σύνδεσμο να ανακαλέσει την επικύρωση του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου στην Α1 και να αναβληθεί άμεσα η έναρξη των πλέι οφ. 

Παράλληλα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητά την άμεση παραίτηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου κα της νομικής συμβούλου του ΕΣΑΚΕ, Ελένης Γονιδάκη, θεωρώντας πως κατεύθυναν τα μέλη του ΕΣΑΚΕ να αποφασίσουν στην έναρξη των πλέι οφ, χωρίς πρώτα να περιμένουν να αποφανθεί το ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός για μη νόμιμο ορισμό των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. 

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: 

«Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός απέστειλε σήμερα (17/05) εξώδικη επιστολή στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., με την οποία κάλεσε τον Σύνδεσμο να ανακαλέσει την παράνομη επικύρωση του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος και να αναβληθεί άμεσα η έναρξη των πλέι-οφ. 

Ταυτόχρονα, ζήτησε την άμεση παραίτηση του Προέδρου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., Ευάγγελου Γαλατσόπουλου και της Νομικής Συμβούλου, Ελένης Γονιδάκη, για όσα αναληθή και παραπλανητικά δήλωσαν εν γνώσει τους κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., κατευθύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα μέλη να προβούν στη λήψη της σχετικής απόφασης. 

Για ακόμη μία φορά, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός δηλώνει πως επιφυλάσσεται να στραφεί νομικά εναντίον κάθε νομικού και φυσικού προσώπου για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων της ομάδας μας».