X

Copa America: “πατατράκ” για την Αργεντινή με το… καλημέρα

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την «αλμπισελέστε», που γνώρισε ήττα-σοκ στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση.

Ant1news

Ένα... κρύο ντουζ περίμενε την Αργεντινή στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα, που διεξάγεται στην Βραζιλία. Στο «Αρένα Φόντε Νόβα» της πόλης Σαλβαδόρ, η Κολομβία με γκολ των Μαρτίνες στο 71΄ και Ζαπάτα στο 86΄ νίκησε 2-0 την ομάδα του Λιονέλ Μέσι, που μπαίνει σε μπελάδες σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η «αλμπισελέστε» ξεκίνησε δυνατά και πίεσε για το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από τα μέσα του α’ ημιχρόνου η Κολομβία άρχισε να ισορροπεί και σιγά σιγά να ξεδιπλώνει τις αρετές που έχει ως ομάδα, ενώ ζήτησε κι ένα πέναλτι στο 40΄ με τον Φαλκάο, που δεν της δόθηκε μέσω του VAR.

Το δοκάρι στην κεφαλιά του Παρέδες στο 47’ ήταν η άτυχη στιγμή των Αργεντινών, ο Οσπίνα κράτησε την ομάδα του όπου χρειάστηκε και στο 71΄ ο Μαρτίνες με ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ, για να έρθει στο 86΄ ο νεοεισελθών Ζαπάτα απέναντι στον Αρμάνι και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και τον θρίαμβο της Κολομβίας, που την βάζει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Σαβάρια, Ταλιαφίκο, Οταμέντι, Πετσέλα, Ροντρίγκες (67’ Πισάρο), Παρέδες, Λο Σέλσο, Ντι Μαρία (46’ Ντε Πολ), Μέσι, Αγουέρο (79’ Σουάρες).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Οσπίνα, Μεδίνα, Τεσίγιο, Μίνα, Σάντσες, Μπάριος, Ουρίμπε, Κουαδράδο (64’ Λέρμα), Χάμες, Μουριέλ (14’ Μαρτίνες), Φαλκάο (81’ Ζαπάτα).