X

Copa America: η Βραζιλία απέκλεισε την Αργεντινή και πάει τελικό

Ο Ζεζούς κατάφερε να επιβληθεί του Μέσι και να στείλει την Βραζιλία στον τελικό.

Ant1news

Με κορυφαίο τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, η Βραζιλία επικράτησε με 2-0 της Αργεντινής στο "superclassico" και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό μετά από ενέργεια του Φιρμίνο, ο οποίος στο 71` διαμόρφωσε το τελικό σκορ, μετά από πάσα του... Ζεσούς. Από την πλευρά της, η «αλμπισελέστε» είχε δύο δοκάρια με τους Αγουέρο (29`) και Μέσι (56`), ενώ σε πολύ καλή βραδιά βρέθηκε ο Αλισον που εξουδετέρωσε κάθε προσπάθεια των Αργεντινών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπό την καθοδήγηση του Τίτε, ο Ζεσούς είναι πρώτος σκόρερ στην «σελεσάο» με 17 τέρματα.

«Είναι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας. Πολλοί αμφέβαλαν για εμάς, όμως είμαστε πολύ κοντά στο να απολαύσουμε τους καρπούς της εργασίας μας», δήλωσε μετά τον ημιτελικό, ο αρχηγός της Βραζιλίας, Ντάνι Αλβες.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Αλισον, Αλβες, Μαρκίνιος, Σίλβα, Αλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Αρτουρ, Εβερτον (46` Γουίλιαν), Κουτίνιο, Γκαμπριέλ Ζεσούς (80` Αλαν), Φιρμίνο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Φόιτ, Πετσέλα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο (85` Ντιμπάλα), Ακούνια (59` Ντι Μαρία), Ντε Πολ (67` Λο Σέλσο), Παρέδες, Μέσι, Αγουέρο, Μαρτίνες.