X

Ανάμικτα συναισθήματα από την πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ

Λόγους να αισιοδοξούν, αλλά και να προβληματίζονται, έχουν οι φίλοι της Ένωσης...

Ant1news

Καλά στοιχεία έδειξε η ΑΕΚ στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, απέναντι στην Μπασακσεχίρ. Οι δύο ομάδες μπορεί να μην βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά δημιούργησαν ευκαιρίες. Η «Ένωση» ήταν καλή στο παραγωγικό κομμάτι και έκανε φάσεις με τον Κλωναρίδη, ωστόσο κενά στο χώρο της μεσαίας γραμμής έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να απειλήσουν. Η ΑΕΚ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι κράτησε το μηδέν στην άμυνα, μπροστά σε περίπου 15.000 φίλους της ομάδας.

 Στο 15΄ ο Κλωναρίδης έχασε τετ α τετ στην πρώτη και μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπάρκας, που ήταν σε καλή μέρα, έσωσε την ομάδα του δύο φορές, αρχικά την προσπάθεια του Καχβετσί και στη συνέχεια του Μπέιτς, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησα στο δοκάρι. Στο 24΄ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Ρομπίνιο. 

Στο 26ο λεπτό αποχώρησε ο Τσιγκρίνσκι, επειδή ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, κάτι που οφείλεται και στις πολλές αλλαγές. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έφτανε εύκολα έως την περιοχή των Τούρκων, αλλά δεν μπορούσε να κάνει μία τελική προσπάθεια με αξιώσεις. 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες (65΄ Χουλτ), Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (25΄ Σβάρνας), Σιμόες, Σιμάο (79΄ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (65΄ Λιβάγια), Ζεράλδες, Βέρντε (65΄ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (65΄ Ολιβέιρα). 

Μπασακσεχίρ (Οκάν): Γκιουνόκ, Καϊσάρα, Πονκ, Σετζού, Μπέιτς, Τεκντεμίρ, Καχβετσί, Βίστσα, Ρομπίνιο (46’ Μοσορό), Γκούλμπραντσεν, Κριβέλι.