X

Η Λάρισα “βύθισε” τον Πανιώνιο

Οι Θεσσαλοί μπήκαν στην εξάδα, σε αντίθεση με τους Νεοσμυρνιώτες που έχουν κολλήσει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Ant1news

Νικηφόρα ολοκλήρωσε η ΑΕΛ τις υποχρεώσεις της στο 2019, καθώς επιβλήθηκε 2-0 του Πανιωνίου στο "AEL FC Arena", στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 16η αγωνιστική. Τα τέρματα των «βυσσινί» πέτυχαν ο Φατιόν στο 17ο λεπτό με πέναλτι και ο Ουάρντα στο 38ο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κυανέρυθροι» αγωνίζονταν από το 28΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Οικονομίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Στο 16΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπαγεωργίου και ο διαιτητής Γκορτσιλάς υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών». Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στους Θεσσαλούς (1-0).

Στο 28΄ ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Οικονομίδης είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Φατιόν, ενώ δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή της και διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Καρανίκας έβγαλε τη σέντρα και ο Ουάρντα με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0.

Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι κι έτσι η ΑΕΛ πανηγύρισε τη νίκη, την οποία είχε «γευθεί» για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 30 Νοεμβρίου κόντρα στον Βόλο για τη 12η ημέρα (2-1).

Διαιτητής: Γκορτσιλάς (Μακεδονίας)

Κόκκινη κάρτα: Οικονομίδης (28΄)

Κίτρινες: Ουάρντα, Μπούστος, Φατιόν, Στάνκοβιτς, Μόρας - Σταυρόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (85΄ Μπάλλας), Ντάουντα, Μόρας, Καρανίκας, Κάτσε, Μπούστος (75΄ Φιλίποβιτς), Φατιόν (70΄ Σεσέροβιτς), Στάνκοβιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης, Μασούρας, Κόρμπος, Τσιλούλης (56΄ Σαραμαντάς), Λυμπεράκης (66΄ Εμμανουηλίδης), Γρίβας (55΄ Παπανικολάου), Αραμπούλι.