X

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: στην κορυφή με Ελ Αραμπί!

Οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο και προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.

Ant1news

Ένα γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 74ο λεπτό έγραψε την Ιστορία του εφετινού ντέρμπι «αιωνίων», έδωσε τη νίκη με 1-0 στον Ολυμπιακό στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και επανέφερε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Super League, μετά τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη.

Ο Μαροκινός αρχισκόρερ του πρωταθλήματος (10 γκολ) εκμεταλλεύτηκε την πάσα-ασίστ του Βαλμπουενά και χάρισε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός είχε τις δικές του στιγμές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έφυγε από το Φάληρο με ήττα στον πρώτο αγώνα του στο 2020.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, καθώς πίεσε ψηλά και δυσκόλεψε την κυκλοφορία του Ολυμπιακού, ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Δώνη άλλαζαν καλά την μπάλα και στο 9΄ δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ζαχίντ προσπάθησε να νικήσει τον Σα αλλά τον βρήκε σε ετοιμότητα.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε στο ντέρμπι για πρώτη φορά στο 22΄, όταν ο Μασούρας απέτυχε να νικήσει τον Διούδη στο τετ α τετ, ενώ το ίδιο συνέβη τρία λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του διεθνή επιθετικού. Οι «πράσινοι» απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Δώνη στο 26΄, ενώ στο δίλεπτο 42΄- 43΄ καταγράφηκαν άλλες δύο καλές στιγμές, με την κεφαλιά του Σεμέδο αρχικά και την προσπάθεια του Γιόχανσον ακολούθως.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπενζιά πήρε τη θέση του Μασούρα, ο σχηματισμός του Ολυμπιακού άλλαξε σε 4-3-3 καθώς ο Βαλμπουενά πήγε αριστερά στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο πιεστικοί, ενώ στο 60΄ μπήκε στο παιχνίδι και ο Χριστοδουλόπουλος, που δευτερόλεπτα αργότερα και στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας πάνω από το δοκάρι του Διούδη σε τετ-α-τετ με τον διεθνή τερματοφύλακα.

Τελικά, στο 74΄ από σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί «έπιασε» εν κινήσει δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη. Στο 82΄ ο Ομάρ πήρε την πάσα του Χριστοδουλόπουλου κι έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά απέναντι στον Διούδη, που απέκρουσε σε κόρνερ στην τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε(60' Λάζαρος), Βαλμπουενά(95' Κούτρης), Μασούρας(46' Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Δώνης(83' Καμπετσής), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης(78' Περέα), Ζαχίντ(71' Μπεκ), Μακέντα.