X

Μισή… πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Νίκησε τον Παναθηναϊκό, που “φωνάζει” για το πέναλτι που δόθηκε στους Θεσσαλονικείς…

Ant1news

 

Ντέρμπι για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών",  στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που μετέφεραν στον αγωνιστικό χώρο τις προθέσεις τους από το τελευταίο παιχνίδι του ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ με απολύτως επιθετική εμφάνιση και παρουσία νίκησε με 2-0, κερδίζοντας ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε ορμητικά με σαφώς επιθετικότερες διαθέσεις μετά και την ήττα από τον ΠΑΟ πριν τρεις μέρες. Ομως η πρώτη καλή και σημαντική ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΟ. Στο 15' ο ΠΑΟ πλησίασε στο γκολ με επιθετική ενέργεια των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη που κατέληξε σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Κουρμπέλη, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Στο 30' πάλι ο Κουρμπέλης είχε τελική, με σουτ άστοχο ψηλότερα από την εστία του Πασχαλάκη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πέλκας από πάσα του Μπίσεσβαρ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ινσούα και το πέναλτι που καταλόγισε ο Ελβετός διαιτητής, μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα. Στη συγκεκριμένη φάση ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, καθώς στο ριπλέι φάνηκε πως ο Αργεντινός μπακ των «πράσινων» βρήκε πρώτα τη μπάλα και μετά είχε επαφή με τον Πέλκα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τελικό σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 44' που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκινησε με κυριαρχικές διαθέσεις και στο 49' είχε τελική με ωραίο γωνιακό σουτ που έδιωξε ο Διουδης με πλονζόν.

Στο 56' ο ΠΑΟ έδειξε τα «δόντια» του, αλλά το σουτ του Νάγκι έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγή με την είσοδο του Λάμπρου στο 62' και ο Κατερινιώτης επιθετικός στο επόμενο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μπερδεύτηκε κι έχασε τον έλεγχο της μπάλας σε πολύ καλή θέση. Ο ίδιος παίκτης έχασε στο 71' ακομα μεγαλύτερη ευκαιρία πλασάροντας τον Διούδη που έδιωξε σωτήρια με το πόδι σε κόρνερ.

Ομως στο 72' ο Βαρέλα βρήκε λύση και με καρφωτή κεφαλιά σε φάουλ του Βιεϊρίνια, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού γράφοντας το 2-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βομβαρδίζει την εστία του Διούδη και στο 80' πάλι ο Λάμπρου έχασε τρίτη προσωπική ευκαιρία για ένα γκολ και λίγο αργότερα μια ακόμα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με καθαρό προβάδισμα και φαβορί για την πρόκριση απέναντι σε έναν αξιόμαχο και φιλόδοξο Παναθηναϊκό, που είχε τις δικές του στιγμές και ευκαιρίες, αλλά όχι και την αποτελεσματικότητα της προηγούμενης μεταξύ τους αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (82’ Άκπομ). 

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77’ Δώνης), Μπουζούκης (81’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Μακέντα.