X

“Όρθιος” έμεινε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη

Ο Αστέρας δεν κατάφερε να πάρει το “τρίποντο” κόντρα στον “λαβωμένο” από τις απουσίες Παναθηναϊκό.

Ant1news

Χωρίς νικητή έληξε η μονομαχία μέχρις... εσχάτων του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό στο “Θ. Κολοκοτρώνης” (στον αγώνα που άνοιξε την 25η αγωνιστική της Super League), με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1, παρά το γεγονός ότι κυνήγησαν μέχρι το τελευταίο... δευτερόλεπτο το “τρίποντο”.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό η δύναμη, τα σκληρά μαρκαρίσματα και η ένταση και όχι οι δημιουργικές αρετές των δύο ομάδων, οι “πράσινοι” κατέθεσαν στο γήπεδο υψηλότατο βαθμό συσπείρωσης, μετά την εσωτερική “καταιγίδα” που βίωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα, έπειτα από το προ διημέρου “ξέσπασμα” του Γιώργου Δώνη.

Έπειτα από ένα πολύ κακό από πλευράς θεάματος πρώτο ημίχρονο (με εξαίρεση ένα σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 36'), ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους χάρις στο εύστοχο πέναλτι (με τη δεύτερη) του Φεντερίκο Μακέντα στο 51ο λεπτό.

Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Νάγκι από πάτημα του Τασουλή, αλλά χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR κι εν συνεχεία ο έλεγχος του διαιτητή Μανούχου, προκειμένου να καταλογιστεί η παράβαση σε βάρος του αμυντικού του Αστέρα. Στην πρώτη εκτέλεση του Ιταλού φορ, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα, όμως ο διαιτητής ζήτησε (μετά από νέο έλεγχο του VAR) να επαναληφθεί το χτύπημα, διότι ο γκολκίπερ του Αστέρα είχε κινηθεί ήδη εκτός της γραμμής του. Στη δεύτερη εκτέλεση ο Μακέντα σημάδεψε σωστά κι ένα το 0-1.

 

Από εκεί και πέρα κυριάρχησαν τα νεύρα και η ένταση με αποκορύφωμα την αψιμαχία των Τασουλή-Ζαχίντ στο 57', που λίγο έλειψε να βάλει “φωτιά” στο ματς. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός δεν... ηρέμησε και στο 65', όταν κλώτσησε τη μπάλα μακριά από μία υπόδειξη οφσάιντ, δέχθηκε και τη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τους “πράσινους” με δέκα παίκτες.

Η πίεση που άσκησε στη συνέχεια ο Αστέρας (με παίκτη παραπάνω) ανταμείφθηκε στο 85' με το γκολ του Χαουρέγκι, που πλάσαρε σωστά από κοντά τον Διούδη, έπειτα από αδράνεια όλης της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Στα τελευταία λεπτά ωστόσο και με τους γηπεδούχους να έχουν βγει όλοι μπροστά για το δεύτερο γκολ, οι “πράσινοι” ήταν εκείνοι που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα, όμως τόσο στο 90'+1' όσο και στο 90'+5' ο Περέα απέτυχε να σκοράρει μπροστά από την εστία του Αστέρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κότσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής (78' Σίτο), Ντέλετιτς, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (19' λ.τρ. Βαλιέντε), Μ. Φερνάντεθ, Κρέσπι (61' Λ. Φερνάντεθ), Χαουρέγκι.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (60' λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης, Ανουάρ, Νάγκι, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (63' Μπουζούκης), Μακέντα (76' Περέα).