X

Champions League: η Μπάγερν… δούλεψε για τον Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες θα βρεθούν σε «ευρωπαϊκό όμιλο» ότι και να γίνει στα προκριματικά των play off.

Ant1news

Ο αποκλεισμός της Λιόν από την Μπάγερν, δημιούργησε...ντόμινο στο Champions League της νέας σεζόν 2020-21, επιτρέποντας καταρχήν στον Ολυμπιακό, αλλά και την Σλάβια Πράγας, να αποφύγουν την τρίτη προκριματική φάση της διοργάνωσης (15/16.9 -μονοί αγώνες) και να αγωνιστούν απευθείας στα playoffs (22/23.9 και 29.30/9 -διπλοί αγώνες), διεκδικώντας την είσοδό τους στους ομίλους του UCL.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή τους ομίλους του Europa League.

Ένα προνόμιο εξαιτίας της 14ης θέσης που είχε η χώρα μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA, το οποίο χάσαμε την σεζόν που ολοκληρώνεται.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα βρέθηκε στην 17η θέση και την σεζόν 2021-22 θα έχει μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Την νέα σεζόν 2020-21, η χώρα μας ξεκινάει την διαδρομή της από την 18η θέση της κατάταξης της UEFA.

Επίσης ο Άγιαξ πέρασε απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ η Πόρτο ευνοήθηκε από την παρουσία Μπάγερν και Παρί ΣΖ στον τελικό και θα είναι ανάμεσα στους επικεφαλής στην κλήρωση των ομίλων, που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα.