X

«Βουτιά» το Χρηματιστήριο

Μεγάλες πιέσεις για δεύτερη ήμερα δέχονται οι τραπεζικές μετοχές o δείκτης των οποίων καταγράφει απώλειες που προσεγγίζουν το 20%. Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η μετοχή της ΔΕΗ.

Ant1news

Ιδιαίτερα σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά εν μέσω αρνητικού κλίματος στην αγορά των ομολόγων με την απόδοση του 3ετους ομολόγου να εκτοξεύεται πάνω από το 16%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14.40, είχε διαμορφωθεί στις 726.76  μονάδες σημειώνοντας μεγάλες απώλειες 7.25%.

Μεγάλες πιέσεις για δεύτερη ήμερα δέχονται οι τραπεζικές μετοχές o δείκτης των οποίων καταγράφει απώλειες που προσεγγίζουν το 20%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η μετοχή της ΔΕΗ μετά της εξαγγελίες του νέου υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη για πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων. Πτωτικά κινείται και η μετοχή των ΕΛΠΕ μετά τις σχετικές δηλώσεις του κ Λαφαζάνη.

Στο μικροσκόπιο των αγορών βρίσκονται οι εξαγγελίες για πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων καθώς και ο χειρισμός της νέας κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το χρέος. 

Την ίδια ώρα, παρατηρούνται έντονες τάσεις αποχωρήσεις με πολλούς πωλητές. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από 4 ώρες συνεδρίασης ο τζίρος είναι στα 115 εκατ. ευρώ.