X

Ξέφρενο «πάρτι» ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η προσδοκία μιας θετικής έκβασης στη διαπραγμάτευση μετά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από την Ευρώπη, «εκτίναξε» πραγματικά τον Γενικό Δείκτη.

Ant1news

Από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στη επίτευξη μις συμφωνίας, ήταν αναμενόμενη η απογείωση του Χρηματιστηρίου, που τις τελευταίες ημέρες είχε καταγράψει σημαντικές απώλειες.

Ο Γενικός δείκτης βρέθηκε στο κλείσιμο στις 749,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9%. Η ποσοστιαία αυτή άνοδος αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη που γνώρισε η Σοφοκλέους από το 1999.

Από τις μετοχές που κινήθηκαν στο ταμπλό 87 κινήθηκαν ανοδικά και μόλις 25 πτωτικά. Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν ανοδικά και ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 133 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε άνοδο κατά 8,63% και αυτός της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 7,17%. Εντυπωσιακή άνοδος για τον τραπεζικό κλάδο που κατέγραψε κέρδη 20,79%.

Κατρακύλησαν και τα spreads

Στην αγορά ομολόγων από την αρχή της συνεδρίασης, παρατηρήθηκε έντονη αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που εντάθηκε μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης.

Η απόδοση στο 3ετές υποχώρησε περισσότερο από 17%, στο 23,66%, στο 5ετές διαμορφώθηκε στο 16,48% και στο 10ετές κατήλθε του 12% στο 11,18%.