X

Διορθώνουν οι διεθνείς χρηματαγορές μετά τη «βουτιά»

Περιορίζονται οι απώλειες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Θετικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές. Κέρδη και στην Wall Street. Πως κινούνται τα spreads των ελληνικών ομολόγων.

Ant1news



Σε σημαντική διόρθωση προχωρούν σήμερα οι χρηματαγορές, μετά την αναμενόμενη πτώση χθες, που ήταν η πρώτη ημέρα που λειτούργησαν μετά από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι ασιατικές αγορές και οι αμερικανοί δείκτες ήδη βρίσκονται με θετικό πρόσημο, ενώ σημαντικά περιορισμένες είναι οι απώλειες στην Ευρώπη, την ώρα που το χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει για δεύτερη ημέρα κλειστό.

Οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ως εξής:
-1,64% Παρίσι
-1,25 Φρανκφούρτη
-1,50% Λονδίνο

Μόνο σε αυτά παραμένει με αρνητικό πρόσημο ο δείκτης, καθώς οι υπόλοιπες αγορές κινούνται με κέρδη, προεξοφλώντας ίσως την πορεία της Ελλάδας από εδώ και πέρα και εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές συνέπειες για τις άλλες οικονομίες.

Ενδεικτικά, οι δείκτες στην Ασία:
+0,63% Τόκιο
+1,09% Χονγκ-Κονγκ

Οι αμερικανικοί δείκτες επίσης ανακάμπτουν, μετά από τις απώλειες της πρώτης ημέρας, και είναι όλοι στο συν.

Οι δείκτες στην Wall Street:
+0,15% Dow Jones
+0,21% o S&P
+0,47% o Nasdaq

Μικρές απώλειες καταγράφει η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, μετά το θετικό πρόσημο με το οποίο κινήθηκε το ευρώ χθες. Σήμερα διαμορφώνεται στο 1,115.

Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου
€1,115 : $1

Στον αντίποδα, επίσης δείγμα του τι περιμένουν οι αγορές, είναι η νέα αύξηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Αποδόσεις ελληνικών ομολόγων:
35% του 3ετούς ομολόγου (33,3% χθες)
22,81% του 5ετούς ομολόγου (21,8% χθες)
15,27% του 10ετούς ομολόγου (14,78% χθες)

Το μεσημέρι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Λουξεμβούργου αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης 7 ελληνικών ομολόγων διαφόρων εκδοτών.