X

Το “φάντασμα” του Brexit “γκρέμισε” και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μίνι “κράχ” στο Χρηματιστήριο που ακολούθησε την πορεία όλων των χρηματαγορών του κόσμου. Καθησυχαστική η ΤτΕ για τις επιπτώσεις του Brexit στην Ελλάδα.

Ant1news

Όπως ήταν αναμενόμενο η επικράτηση του Brexit, στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, έριξε βαριά… τη σκιά του στα Χρηματιστήρια όλου του πλανήτη.

Από τις Ασιατικές χρηματαγορές, ως και τις Ευρωπαϊκές, αλλά και τη Wall Street που κάνει το χειρότερο άνοιγμα από το 1987, τα χρηματιστήρια κατακρημνίζονται με πρωταγωνιστή τις τραπεζικές μετοχές.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 534,78 μονάδες με πτώση σε ποσοστό 13,42%.

Από τις 120 μετοχές που διαπραγματεύτηκαν σήμερα στο ταμπλό, 10 κινήθηκαν ανοδικά, 99 σημείωσαν απώλειες, ενώ η τιμή 11 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.

Ο τζίρος της αγοράς σε υψηλά επίπεδα, ανήλθε στα 161,68 εκατομμύρια ευρώ.

 Σε ότι αφορά τους επιμέρους δείκτες, αυτός των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε απώλειες σε ποσοστό 15,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 9,75%.

Τεράστιες οι απώλειες στον τραπεζικό δείκτη, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ποσοστό 29,68%.

Πάντως η ΤτΕ εκτιμά, πως οι επιπτώσεις του Brexit για τη χώρα μας θα είναι περιορισμένες.

Στην εκτίμηση ότι οι κίνδυνοι για τη χώρα μας θα είναι περιορισμένοι, προέβη και ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το Brexit αποτελεί βαρύ πλήγμα για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.