X

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα, δηλώνουν οι αγρότες της Παναγροτικής Συσπείρωσης που αντιδρούν κυρίως στο νέο καθεστώς φορολόγησης.

Ant1news

Το Σάββατο διεξάγεται αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με τους συμμετέχοντες να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας από το Άγαλμα Βενιζέλου  προς την ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση 25η Agrotica. 

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι από το Άγαλμα του Βενιζέλου. Οι διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων ζητούν αφορολόγητο οικογενεικό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, ζητούν «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν δε, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.