X

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί

Αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, με απεργίες και συλλαλητήρια, εμφανίζεται η ΟΛΜΕ.

Ant1news



Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε να προτείνει προς τις ΕΛΜΕ την πραγματοποίηση μίας 48ωρης και μίας πενθήμερης απεργίας, στο πλαίσιο των επόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης καταρτίστηκε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεσή της ΟΛΜΕ στην κυβερνητική πολιτική, με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων, όπως επισημαίνεται. Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ προτείνει μία 48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 και μία πενθήμερη απεργία στις 17/3 – 21/3.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στη 1.00 το μεσημέρι και στάσεων εργασίας στις 12.00-2.00 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2.00 μ.μ.-4.00 μ.μ. για την απογευματινή. Για την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Ακολούθως, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη 6 Μαρτίου πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11.00-2.00 μ.μ. και 2.00- 5.00 μ.μ.).

Για τις 6 Μαρτίου υπάρχει πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.