X

Ανεβάζουν ρολά από την Τρίτη τα φαρμακεία

Ανοίγουν από την Τρίτη τα φαρμακεία στη χώρα και αναμένεται να εξομαλυνθεί η απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες περιμένοντας στις ουρές.

Ant1news



Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε έκτακτη συνεδρίαση του, τη Δευτέρα, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και την λειτουργία των φαρμακείων από την Τρίτη, ενώ και στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, επίσης τη Δευτέρα, αποφασίστηκε να ανοίξουν από την Τρίτη τα φαρμακεία και να συνεχιστεί ο αγώνας των φαρμακοποιών μέσα από αυτά, «απέναντι σε αυτούς που υποστηρίζουν παράνομα και ανθελληνικά ιδιωτικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες», όπως αναφέρει ο ΦΣΑ.

Την ίδια ημέρα, πάντως, θα παραταθεί η ταλαιπωρία των πολιτών στην Αττική, καθώς θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ και συγκέντρωση των φαρμακοποιών μαζί με άλλους φορείς στη πλατεία Κλαυθμώνος, «ενάντια στη συνεδρίαση του Ecofin».

«Μετατρέπουμε από αύριο 1-4-2014, τα 11.000 φαρμακεία και για δύο μήνες σε 11.000 κέντρα, μέσω των οποίων θα ενημερώνουμε τους Έλληνες πολίτες για την κατάλυση της Δημοκρατίας την κοινοβουλευτική εκτροπή και για τον ρόλο που έπαιξαν και παίζουν αυτοί που μετέτρεψαν χθες την έκθεση του ΟΟΣΑ σε νόμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ, σημειώνοντας ότι «συνεχίζουμε την ενημέρωση των πολιτών με ραδιοφωνικά σπότ και έντυπο υλικό για δύο μήνες και μέχρι τις εκλογές για τις θέσεις μας».

Παράλληλα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προαναγγέλλει τη δημιουργία κίνησης με σκοπό την ακύρωση του πολυνομοσχέδιου και των υπουργικών ή των προεδρικών αποφάσεων που θα προκύπτουν από αυτό.

Προσφυγή των φαρμακοποιών στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προανήγγειλε την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο οποίος ρώτησε ειρωνικά τον υπουργό Υγείας «γιατί δεν έγινε φαρμακοποιός να έχει πολλά λεφτά;».